Ana Sayfa YAŞAM 29 Ocak 2015

Çekmeköy Belediyesi’nin merhametli duruşu

Çekmeköy Belediyesi, ilçede yaşayan savaş mağduru Suriyeli ailelere yardım eli uzattı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve yabancı bir memlekette yaşama tutunma mücadelesi veren Suriyeli sığınmacılara yardım eli uzatan Çekmeköy Belediyesi, aileleri evlerinde ziyaret etti. Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları Şenol Çetin, Fatih Sırmacı, Şahmettin Yüksel, Latif Çoşar, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Sandıkçı,  meclis üyeleri, birim müdürleri ve gönüllülerden oluşan ekipler, ilçede yaşayan 57 Suriyeli aileyi kaldıkları yerlerde ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit ettiler. Tespit edilen ihtiyaçlar daha sonra Suriyeli ailelere teslim edildi.  

 

Hayırsever işadamları tarafından karşılanan ihtiyaçlar ailelere teslim edilirken, savaştan en çok etkilenen çocuklar oyuncağa kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.

“TÜRKİYE OLARAK ELİMİZDEN GELDİĞİNCE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Suriyeli ailelerle sohbet eden Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Savaş yüzünden yerlerinden yurtlarından oldular. Kim ister kurulu düzenlerini, vatanlarını, ailelerin büyük kısmını bir yerde bırakıp sılada yeni bir hayata başlamak. İlçemize gelen savaş mağduru ailelerin yaşadığı zorluklara biraz olsun çözüm bulmak, insani yaşam şartlarına kavuşmalarını sağlamak ve yaşadıkları acıları az da olsa dindirebilmek için Türkiye olarak elimizden geldiğince sahip çıkıyoruz. Bugün de hayırsever işadamlarımız ve belediyemizin yardımlarını ulaştırmak ve kendileri ile birebir görüşerek durumlarını öğrenmek için ailelerimizi ziyarete geldik. Bugün bölgemizde yaşayan 470 Suriyeli kardeşimiz için bir kampanya yaptık. Daha öncesinde de Şanlıurfa’daki kamplarda yaşayanlar için düzenlenen yardım kampanyasına destekte bulunmuştuk. Kaymakamlığımız ve hayırsever vatandaşlarımıza da katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Biran önce Suriye’deki savaşın sona ermesi, herkesin vatanına yeniden kavuşması için dua ederken, burada oldukları süre içinde en iyi şekilde misafir etmeye çalışıyoruz, dedi.

“İLÇE OLARAK YANLARINDAYIZ”

Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız da yardım çalışmaları ile ilgili şunları söyledi: “Belediyemiz öncülüğü ile yapılan hayırsever vatandaşlarımızın destek olduğu ilçemizde yaşayan Suriyeli vatandaşlarımıza yardım etmek için buradayız. İlçemizde hiçbir şeye muhtaç olmadan yaşayabilmeleri için gayret gösteriyoruz. Bu çalışmalarda katkısı ve emeği olan herkese teşekkür ediyoruz.”

Etiketler:
selyus