Ana Sayfa YAŞAM 7 Haziran 2016

Çekmeköy’de komşuların iftar buluşması

Çekmeköy Belediyesi ilk iftar akşamında 5 bin kişilik iftar yemeği verdi. Komşuluk ilişkilerinin olduğu görülen iftara Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’da katılarak masaları tek tek gezdi.

Çekmeköy Belediyesi, Ulus pazarının alanında 5 bin kişinin bir araya geldiği iftar sofrası kurdu. İlk iftar programında Mimar Sinan, Mehmet Akif ve Hamidiye Mahallesi’nde oturanlar oruçlarını birlikte açtı. Çekmeköy, bu Ramazan’da da porselen tabak uygulamasından vazgeçmedi. İftardan birkaç saat önce dev kazanlarda pişirilen yemekler, iftar alanlarında garsonlar tarafından masalara servis edildi. 7’den 70’e mahalle halkını buluşturan iftarın mönüsünde; iftariyelikler, mercimek çorbası, pilav, tas kebabı, salata, Osmanlı tulumbası, su ve ayran yer alıyor.

İftara ev sahipliği yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, iftardan saatler önce, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı ve başkan yardımcılarıyla, alana gelerek masaları tek tek dolaştı. Her masada vatandaşlarla sohbet eden Başkan Poyraz, “Mahalle iftarları birlik ve beraberliğimizi gösteren bir simge haline geldi,” dedi.

selyus