Çekmeköy’de Hamsiyi yiyen horona girdi
Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği Hamsi ve Horon Festivali’nde Karadeniz rüzgarı esti. Binlerce vatandaş, ekmek arası hamsi yemek için metrelerce kuyruk oluşturdu.

Çekmeköy Belediyesi, hamsi ve horonun başrolde olduğu festival ile ilçede Karadeniz rüzgarları estirdi. Öğleden sonra pişmeye başlayan hamsilere horon, fıkralar, Temel ile Fadime’den Karadeniz parodileri, hamsi yeme yarışması ve Karadeniz müziği eşlik etti. Festival için hazırlanan 10 ton hamsi gün boyunca alandakilere ekmek arası olarak dağıtıldı.

Izgarada ve yağda kızartılan hamsilerden yemek isteyen vatandaşlar metrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu. Ekmek arası hamsiyi alan vatandaşlar, festivalin iyi organize edildiğini belirttiler. Hamsiyi yiyen horona girdi.
Festivale İstanbul’un çeşitli ilçelerinden gelen vatandaşların yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Çekmeköy Rizeliler Dernek Başkanı Neşegül Çiftçi katıldı. Festivalde ayrıca ‘hamsi yeme yarışması’ da yapıldı. Şişe dizilip mangalda pişirilen 100 hamsiden bir dakika içinde en çok yiyenin şampiyon seçildiği yarışmada, kadınlar ve erkekler iki ayrı kategoride yarıştı. Yarışma sonunda ödülleri Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz takdim etti.

“KATILAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Festival hakkında açıklama yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, katılımın yoğun olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Her kesimden insanı bir araya getirmek istediklerini ifade eden Başkan Poyraz, “İstedik ki Taşdelen Meydanı’nda tüm vatandaşlarımızla hem horon edelim hem de güzel bir gün yaşayalım. Burası 15 Temmuz Meydanı diye de geçer. Bu meydanda nöbet bekleyen insanlarımızla böyle güzel bir eğlencede beraber olalım istedik. Binlerce insan katıldı, her birine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Festivalde Karadeniz müziğinin sevilen isimleri Davut Güloğlu, Grup İmera ve Şükrü Güler de sahne aldı.
Benzer Videolar
-
Kemal Akar, “Güçlü toplumlar yalnızca bilgiyle değil, aynı zamanda sağlam değerler üzerinde yükselir”
-
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Uluslararası Vuslat Platformu’nun “Ufuktaki Yeni Türkiye İstanbul Buluşmaları”nın konuğu oldu
-
Kahramanmaraş tanıtım günleri İstanbul’da kapılarını açtı
-
İstanbul’da Polis Haftası coşkusu: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden Sultanahmet’e görkemli kortej
-
Hasan Hüsrev Hatemi, son yolculuğuna uğurlandı
-
İstanbul Valisi Gül, “Bu yılın ilk üç ayında 37 çete çökertildi, 873 şahıs yakalandı”
-
“Kadıköy Camii Projesine” derneklerden destek
-
Mehmet Dinç: “Gençlerimizin yüzde 12’si kumar, bahis ve tütün reklamlarını pasif olarak izliyor”
-
Arnavutköy’de hamsi ve horon coşkusu
-
Bilal Erdoğan: ‘Türkiye’nin Cumhurbaşkanımız liderliğinde bir istikrar adası olarak kendini muhafaza edebilmesi çok kıymetli’
-
Arnavutköy’ün simgesi 46 yıllık Merkez Camii yıkılıp yenisi yapılacak
-
Vali Davut Gül: “Engelsiz şarj ile erişilebilirliği artırıyoruz”


