Ana Sayfa YAŞAM 28 Mart 2015

“Ecdadımıza layık olmaya çalışacağız”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Bizlere bu kurumu yapıp emanet eden ecdadımıza layık olmaya çalışacağız. Gençlerimizin mutlaka buraya daha sık gelmesi lazım. Yaşlılarımızla gençlerimizi bir araya getirdiğimiz zaman ülkemizin geleceği çok daha aydınlık olacaktır.” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “merhamet medeniyetimizin güzel bir örneği” olarak nitelediği Darülaceze’yi ziyaret etti.

İl Sosyal İşler Başkanı Habibe Çiftçioğlu Başer, Şişli İlçe Başkanı Şeref Sezgin ve İl Sosyal İşler Komisyon Üyelerimi bulunduğu heyet, Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi tarafından karşılandı.

Darülaceze’nin kuruluşu, faaliyetleri ve ihtiyaçları hakkında bilgi alan AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci, daha sonra Darülaceze sakinlerinin çorap, halı gibi çeşitli ürünler imal ettiği atölyeleri gezdi.

Yaşlılarımızla sohbet eden, söyledikleri şiirleri dinleyen İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Bugün büyüklerimizi ziyarete geldik. Daha önce Darülaceze hakkında bilmediğim birçok şeyi bugün öğrendim. Herkes oturduğu makamın farkında olmalıdır. Bizlere bu kurumu yapıp emanet eden ecdadımıza layık olmaya çalışacağız. Biraz önce burada yaşlılarımızın, küçük çocukların birlikte çalıştığını gördük. Bu medeniyet; genciyle yaşlısıyla, ilimi, irfanı, tecrübeyi birbiriyle buluşturan bir medeniyettir. Bir merhamet medeniyetidir. Darülaceze de merhamet medeniyetimizin güzel bir örneğidir. Çok farklı ve güzel bir inanç sisteminin çocuklarıyız. Yaşlılara saygıyı Mevla’ya saygı olarak gören bir dinin mensuplarıyız. Abdülhamit Han’ın niye büyük bir Sultan olduğunu da buraya gelince bir kez daha anlıyoruz. Gençlerimizin mutlaka buraya daha sık gelmesi lazım. Yaşlılarımızla gençlerimizi bir araya getirdiğimiz zaman ülkemizin geleceği çok daha aydınlık olacaktır.” dedi.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Cengiz Hasbal Hakk’a yürüdü

Cengiz Hasbal Hakk’a yürüdü

selyus