Ece Üner, kendisine sataşan Ahmet Hakan’ı eski yazısı ile vurdu!

Ece Üner, “Bu meziyete sahip sayın Ahmet Hakan’a 29 Aralık 2017’de kaleme aldığı bir yazısını hatırlatmak isterim bu vesileyle. ‘Müslümanlar ne zaman hakiki Müslüman olur?’ diye sormuş ve demiş ki, ‘Müslüman iftira atmaz, Müslüman nefret ettirmez, Müslüman rant peşinde koşmaz, Müslüman haksızlık karşısında susmaz, Müslüman operasyon çekmez, Müslüman saptırmaz, Müslüman haksızlık yapmaz.”

Koronavirüs nedeniyle yapılan fahiş zamlara verdiği tepki sırasında kullandığı kelimeler nedeniyle Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın eleştirilerinin hedefi olan Show Tv Ana Haber Spikeri Ece Üner’den cevap geldi.

Ana Haber Bülteni’nde konuya ilişkin açıklama yapan Üner şu ifadeleri kullandı;

Süper Haber tv’nin haberine göre ”Evet namaz 5 vakit, ahlâk 24 saat farz sözüne dair kısaca vaktinizi alacağım. Sorsan hepimiz Müslümanız sözünün yüzde 98’i Müslüman olan ülkede zannediyorum anlaşılmayacak bir kısmı yok. Müslümanız diyerek kendimi de ayrı tutmadım; zira namazın farz olduğuna hepimiz gibi iman ediyorum. Hiçbir zaman da aklımızdan çıkarmıyoruz ama bazılarımız, bazı konularda dinin ahlâk kısmını akıldan çıkarabiliyor. Dolayısıyla söylediklerimden ‘Namaz kılmak değersizdir’ ya da ‘Fırsatçılar sadece namaz kılanlardan çıkar’ gibi bir sonuç çıkartmak olağanüstü çaba ve meziyet ister.

KENDİ YAZISINI HATIRLATTI

Bu meziyete sahip sayın Ahmet Hakan’a 29 Aralık 2017’de kaleme aldığı bir yazısını hatırlatmak isterim bu vesileyle. ‘Müslümanlar ne zaman hakiki Müslüman olur?’ diye sormuş ve demiş ki, ‘Müslüman iftira atmaz, Müslüman nefret ettirmez, Müslüman rant peşinde koşmaz, Müslüman haksızlık karşısında susmaz, Müslüman operasyon çekmez, Müslüman saptırmaz, Müslüman haksızlık yapmaz.”

OLAYIN GEÇMİŞİ

Show TV spikeri Ece Üner’in, ana haber bülteninde söz konusu zamları yapanlara söylediği “Namuslu esnafa hiçbir lafımız sözümüz yok. Ama Virüs mü, fırsatçılar mı daha hızlı yayılıyor? Bilemedik. Koronavirüs geliyor, maske fiyatı 5 katına çıkıyor. Dezenfektan fiyatları katlanıyor. Makarna, 3 katına çıkıyor. Deprem oluyor, ev sahipleri kirayı 3 kat artırıyor. Sorsan hepimiz Müslümanız. Ama gel gör ki, namaz 5 vakit, ahlak 24 saat farz. İhbar edin. Bu bizim vatandaşlık sorumluluğumuz” sözleri sosyal medyada çok konuşulmuştu.

Üner’in sözlerine tepki gösteren Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugün yayımlanan “Radikal önlemlerden kaçınmamak gerekiyordu” başlıklı yazısında şunları yazmıştı:

“Bizdeki seküler kesimlerde…

Öteden beri…

Ahlaksızlık yapanların, sahtekârlık yapanların, fırsatçılık yapanların alayının namazında niyazında insanlar olduğu yönünde…

İnsaftan, vicdandan, terbiyeden ve ahlaktan yoksun çok yerleşik bir önyargı vardır.

O çirkin önyargı, galiba Ece Üner’de de var biraz.

Ne hazin! Ne ayıp! Ne kötü!”

Kaynak: Süper Haber tv

selyus