Francis Ford Coppola, “İslam barış dinidir”

Amerikalı ünlü yapımcı ve yönetmen Francis Ford Coppola Fas Uluslararası Filim Festivali arasındaki basın konferansı sırasında ‘İslam merhamet ve hoşgörü dinidir. Coppola, “13. Yüzyılda medeniyetlerin beşiği olan bu dini tanıyan ve bilen herkes bilir ki, en önemli iki cümle ‘Allah Rahman ve Rahim’dir. O Allah’a, insanlara zulmetmediği konusunda güveniriz.” 

Fas Uluslararası Filim Festivali arasındaki basın konferansı sırasında sorulan bir soruya Fatiha Suresi’nin İngilizce çevirisini okuyan ve İslam’ın çok güzel ve bir barış dini olduğunu söyleyen Coppola, “Kur’an-ı Kerim’i okursanız ilk cümleleri ‘ Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın ismiyle, Hamd o âlemlerin Rabbi, O Rahmân ve Rahim, O, din gününün maliki Allah’ındır” dedi.

Coppola, İslam dini sayesinde ilerleme ve medeniyetlerin kurulduğunu dünyanın refahı için önemli rol oynadığını ve tüm insanların dahil olduğu dünyada birlik altında aşk ve muhabbet mesajını verdiğini söyledi.

İslam’ın ne kadar barış, sevgi, merhamet ve tolerans dolu bir din olduğundan bahseden Coppola, “13. Yüzyılda medeniyetlerin beşiği olan bu dini tanıyan ve bilen herkes bilir ki, en önemli iki cümle ‘Allah Rahman ve Rahim’dir. O Allah’a, insanlara zulmetmediği konusunda güveniriz.”

Dünyanın en ünlü film rejisörlerinden biri olan 76 yaşındaki yönetmen, senarist ve yapımcısı Francis Ford Coppola, 5 Oscar, 4Altın Küre ve 2, Altın palmiye onur ödülleri sahibi.

selyus