Ana Sayfa YAŞAM 6 Şubat 2017

Hüseyin Can, “Ana hedefimiz sürekli kan verenlerin sayısını arttırmak”

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, “Kan vermek çok önemli bir insanlık. Bir kişi kan verdiğinde 3 kişiye hayat veriyor. Kan vermekten daha ziyade kan vermenin sürekliliği önemli. Sürekli kan verenlerin sayısını arttırmak ana hedeflerimiz arasında.”

İstanbul Kızılay Şubesi ile AK Parti İstanbul Gençlik Kolları İstanbul’un ilçelerinde “Hayat kurtarmak senin kanında var” temalı bir kan bağış kampanyası başlattı. Bu kampanya Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda da bütün hızıyla sürdü. AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Rıdvan Kanarya’nın öncülüğünde sürdürülen kampanya ya ilçenin önde gelen isimleri de katıldı. Çadırı ziyaret edenler arasında Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can’da vardı.

Kampanya ile ilgili bir açıklama yapan Can, “Burada Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda da kan bağışı kampanyası vardı. Kan vermek çok önemli bir insanlık. Bir kişi kan verdiğinde 3 kişiye hayat veriyor. Kan vermekten daha ziyade kan vermenin sürekliliği önemli. Sürekli kan verenlerin sayısını arttırmak ana hedeflerimiz arasında. Ben burada kan kampanyasını başarıyla yürüten AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve ekibine kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi. 

selyus