Ana Sayfa YAŞAM 19 Temmuz 2014

Kadıköy’ün beş yılı planlanıyor

“Kadıköy’ün geleceğini birlikte planlıyoruz” diyen Kadıköy Belediyesi, 5 yıllık stratejik plan hazırlıklarını, çalıştaylarla halkın katılımına açtı. 2

Kadıköy’ün beş yılı planlanıyor

“Kadıköy’ün geleceğini birlikte planlıyoruz” diyen Kadıköy Belediyesi, 5 yıllık stratejik plan hazırlıklarını, çalıştaylarla halkın katılımına açtı. 2 haftasonu üst üste düzenlenen toplantılarda buluşan Kadıköylüler, “akıllarındaki Kadıköy”’ü tartıştı.

Beş yıllık stratejik planını hazırlayan Kadıköy Belediyesi 5 yıl sonra nasıl bir Kadıköy görmek istediklerini Kadıköy’de yaşayan, Kadıköy’de çalışan ve sosyalleşen tüm yurttaşlara soruyor. İlki 6 Temmuz’da 18-35 yaş arası gençlerle gerçekleşen Stratejik Plan Çalıştayı 12 ve 13 Temmuz tarihlerinde tüm yurttaşların katılımına açık olarak devam etti.
Sendikalardan, siyasi parti ve derneklere, dayanışma forumlarından, inisiyatiflere Kadıköy’e dair söyleyecek sözü, önerileri olan herkesin katıldığı Stratejik Plan Çalıştayı 12 ve 13 Temmuz tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonu’nda yapıldı.
Katılımcı, şeffaf ve hesap verebilirliği esas alan bir anlayışla hazırlanması amaçlanan Stratejik Planın, Kadıköy’de yeni ve örnek bir yönetim modeli yaratmak için atılacak ilk adımlardan birini oluşturması hedeflenen toplantılarda katılımcılar;
– Kadıköy’ün geleceğini etkileyen dünyadaki ve Türkiye’deki akımlar ile Kadıköy’ün mevcut durumunun tesbiti,
– Kadıköy Gelecek Tasarımı (Vizyon – Öngörü, Hedefler, İlkeler)
– Kadıköy Gelecek Tasarımı (Gelişme Alanları ve Stratejiler)
– Projeler ve Yol Haritası

Etiketler:
selyus