Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YAŞAM 22 Haziran 2019

Kastamonulular kararını Binali Yıldırım’dan yana verdi

Kastamonu’nun ileri gelen değerleri İstanbul’da bir araya geldi. İMES Başkanı Kemal Akar ile Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Genel Başkan Remzi Şen’in öncülüğünde organize edilen Kastamonulular buluşmasına yoğun ilgi vardı. İstanbul seçimlerinin masaya yatırıldığı toplantıya AK Parti Kastamonu Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, Kastamonu’nun AK Parti’li İlçe Belediye Başkanları, İşadamı İsmet Kütük, Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Esat Kalay, Çekmeköy’ün sevilen siyaset adamı Selamet Aygün ve İstanbul’daki Kastamonu dernek temsilcileri katıldı.

Kendilerine yapılan haksızlıkları dile getiren Kastamonulular, ‘partide etnik milliyetçilik ayrımı yapıldığını ve Kastamonuluların üvey evlat muamelesi gördüğünü’ ifade ettiler.

Onlarca konuşmanın ardından geceye toparlamak yine tecrübeli siyaset adamı ve Kastamonuluların Kemal abisi Kemal Akar’a düştü. Akar, “Hemşerilerim gönüllerini ferah tutsunlar, reise bütün şikayetler iletildi. Şimdi önümüzde çok önemli bir vazife var. Kastamonulular, makam ve koltuk meraklısı değildir. Ayrıcalığımız bizim duruşumuzdadır. Biz reisimize verdiğimiz sözü tutalım, seçimden sonrada ne gerekiyorsa yaparız” diyerek Kastamonuluların gönlünü ferahlattı.

Bu arada AK Parti İstanbul İl Başkanı Şenocak’ın 10 binlerce üyesi olan Kastamonulular Dayanışma Dernek Başkanı ve yönetimine randevu vermemesine yoğun tepki var…

İstanbul ve Türkiye ekonomisine çok önemli katmadeğeri olan Kastamonulu başarılı İşadamı İsmet Kütük, “Değerli hemşerilerim, şikayetlerinizi ciddiye almakla beraber, şu an sadece Türkiye’nin değil, dünya mazlumlarının da lideri olan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkma zamanı. Binali beye sahip çıkma zamanı” dedi. 

İstanbullu Kastamonuluların adeta eli ayağı olan tecrübeli siyaset adamı Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Esat Kalay, “Aylardır sahadayız. Bizim tek derdimiz var oda reisimizin yanında durmak. Binali başkanımızı kazandırmak. Gittiğimiz yerlerde Kastamonulular olarak bizlerden olumlu bahsetmeleri beni gururlandırdı.” 

selyus