Ana Sayfa YAŞAM 12 Aralık 2016

Kastamonulular Üsküdar’da buluştu

 Üsküdar Kastamonulular Yardımlaşma Derneği, aralarında İMES Başkanı Kemal Akar ile Üsküdar Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Esat Kalay’ında bulunduğu İstanbul’da ikamet eden hemşerilerinin yoğun katılımı ile sabah kahvaltı buluşması gerçekleştirdi.

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ – Üsküdar Kastamonulular Yardımlaşma Derneği, İstanbul’da ikamet eden hemşerileriyle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen buluşmada konuşmacılar, Beşiktaş’ta hain terör saldırı sonucu hayatını kaybeden Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza da acil şifa dileklerinde bulundular. Programı organize eden ve aynı zamanda iyi bir Kastamonulu olan Üsküdar Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Esat Kalay, hemşerilerini kendine yakışan bir duruşla ağırladı. Sabah buluşmasına Başkan Kalay’ın yanı sıra İMES Başkanı, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar, KASDER Genel Başkanı Orhan Gümüş, Üsküdar Kastamonulular Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kuroğlu, İlçe ve Köy Dernek Başkanları ile yönetimleri katıldı.

“ÜSKÜDAR GÜZEL BİR İLÇE. ÇOK GÜZEL BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR”

Değerli katılımcılar bugün konuşmak zor. Dün geceden beri yüreğimiz sızlıyor. Ama Allah’ımıza hamdolsun ki bu necip millet, bu asil milletle ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, ne kadar bölmeye çalışırlarsa çalışsınlar bu Türk Milleti yiğit Kastamonu evlatları gibi terör nereden gelirse gelsin, onu bertaraf edecek güce sahip. Biz Kastamonulular olarak nasıl Çanakkale’de bedel ödemişsek, nasıl 15 Temmuz’da bedel ödemişsek bugün ödemeye hazırız. Kastamonuluları burada buluşturduğu için Üsküdar Kastamonulular Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kuroğlu abimizi ve ekibini tebrik ediyorum. Birliğimizin ve beraberliğimizin mutlak olması gereken bir dönemde bizim ayrışmadan bahsetmememiz lazım.

Tabi Üsküdar gibi güzel bir kentte Allah nasip ettiği için siyaset yapıyoruz. Benim siyasete başlamama vesile olan Kemal Akar abime buradan huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. AK Parti ilk kurulduğunda elimden tuttu ve beni siyaset soktu. Üsküdar güzel bir ilçe. Çok güzel bir belediye başkanımız var. Kastamonu aşığı. Kastamonu’nun 19 ilçesine de hizmet etmeye çalışan bir başkan. Av. Hilmi Türkmen başkanımızın sizlere özellikle selamlarını iletiyorum.” şeklinde konuştu.

 “HEDEFLERİMİZ BÜYÜK”

KASDER Genel Başkanı Orhan Gümüş, “Dün akşam haince bir saldırı ile Şehit düşen polislerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Acımız çok büyük. Bu anlatmakla bitmez. İnşallah devletimiz ve milletimiz el ele verip bu teröristlerin kökü kurur. Bildiğiniz üzere biz dernek olarak 4 Eylül 2016’da göreve geldik. 17-20 Kasım arasında ‘Kastamonu Günleri’ni başarıyla tamamladık. Ben buradan şube başkanlarımıza, yönetim kuruluma ve bize yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum. Değerli hemşerilerim, Kastamonu’nun birliği ve beraberliği için mücadele ediyoruz. Başka bir amacımız yok. Siyasette yokuz, inşallah bundan sonra oluruz. Hedeflerimiz büyük. Çalışmalarımız planlı ve programlı olarak yapıyoruz.” diye konuştu.     

“BİZ KASTAMONULAR BİR ARAYA GELDİĞİNDE SİYASET OLMAZ”

Kastamonulu hemşerilerini yalnız bırakmayan İMES Başkanı Kemal Akar, “Ben sözlerime Beşiktaş’ta hain terör saldırısında Şehit edilen polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar dileyerek başlamak istiyorum. Biz Kastamonular bir araya geldiğinde siyaset olmaz. 35 yıl önce böyle başladık, bundan sonrada böyle devam edeceğiz. Biz Kastamonuluyuz. Biz kardeşiz. Biz arkadaşız. Babalarımız ve dedelerimiz birlikte savaşmış. Birlikte büyümüş. Birlikte yol yürümüş. Darılmak, kırılmak, gücenmek olmaz. Ufak-tefek şeylere takılmamak lazım. Kongre zamanı gelir herkes birilerine desteğini verir ve sonunda da bize yakışan bir şekilde biter. Dün gece ülkemizi yasa boğan bu hain saldırının ardından sabahın erken saatinde burada toplanan Kastamonululara bu ülkenin ihtiyacı var” dedi.

selyus