Kerem Kınık, “Merkel, Türk Kızılayı’na doğrudan 25 milyon Euro bağış yaptı”

Kınık, “Almanya Şansölyesi Merkel, benimle bizzati telefonla görüşerek, benden bilgi alarak İdlib’teki faaliyetlerimiz için doğrudan 25 milyon Euro bağışladı Kızılaya.”

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, son günlerde kasıtlı olarak atılan iftiralara cevap vermeye devam ediyor. Kınık, Kızılay’ın yaptığı yardımlarla ilgili kafa karıştırıcı yalan dolan iddialar ortaya atanlara detaylı cevap verdi.

“ULUSLARARASI DENETÇİ FİRMA DELOİTTE, KIZILAYI DÜZENLİ OLARAK DENETLEMEKTE”

Tüm iddialara cevap veren Kızılay Genel Başkanı Dr. Kenan Kınık, “Uluslararası denetçi firma Deloitte, Kızılayı düzenli olarak denetlemekte ve edit edip bunu paylaşmaktadır. Kızılay ilaveten İşçileri Bakanlığımıza bağlı dernek denetçileri, cumhurbaşkanlığımıza bağlı Devlet Denetleme Kurulu ve uluslararası fon kullandığımız için Avrupa Birliği sayıştayı kızılayı denetlemektedir” dedi.

“AVRUPA BİRLİĞİ ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK PARA AKTARMAZ!”

Güven verici bir kurum oldukları için her yıl bağış miktarını arttırdıklarını belirten Kınık, “Bugün Avrupa Birliği elini kolunu sallayarak para aktarmaz! Birleşmiş Milletler her isteyene o paralı vermez. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere Kalkınma Ajansı, Almanya Şansölyesi Merkel, benimle bizzati telefonla görüşerek, benden bilgi alarak İdlib’teki faaliyetlerimiz için 25 milyon Euro para bağışladı Kızılaya. Alman Federal Hükümeti, Türk Kızlayı’nı itibarlı bir paydaş seçti ve doğrudan 25 milyon Euro bağış yapmayı tercih etti” diye konuştu.

selyus