Ana Sayfa YAŞAM 16 Şubat 2019

Küplüce Cennet Camii ibadete açıldı

Üsküdar Belediyesi ile rahmetli hayırsever Abdullah Tivnikli ve ailesinin destekleriyle yeniden yaptırılan Küplüce Cennet Camisi, törenle ibadete açıldı.

Cuma namazı sonrası düzenlenen açılış törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, İstanbul Milletvekilleri Erol Kaya ve İsmet Uçma, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, önceki dönem Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Tivnikli Ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış töreninde konuşan Başkan Türkmen, “ Öncelikle cumanızı tebrik ediyor, hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Bugün güzel bir mabedin yeniden ibadete açılışı dolayısıyla bir aradayız. Bu camiinin banisi rahmetli Abdullah Tivnikli ağabeyimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Tivnikli ailesinin, İslam dünyasının bu güzel eserlerini inşasına yönelik sevgisini, hamiyetperverliğini biliyoruz. Sadece bu camimiz değil, Üsküdar’da başta Marmara İlahiyat Camisi olmak üzere yaptığı eser ve hayırları Allah kabul etsin.” dedi.

Tivnikli ailesi adına konuşan Ebubekir Tivnikli ise “Rahmetli Abdullah Tivnikli’nin buranın en ufak taşında bile emeği var. En son anına kadar gelerek burayı ziyaret etti. Ama açılışı yapmak bize nasip oldu. Kendisinden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Açılış töreni kurdele kesim töreni sonrasında sona erdi.

İlginizi çekebilir

Sadece kadınlar girebiliyor!

Sadece kadınlar girebiliyor!

selyus