Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA, YAŞAM 7 Mayıs 2020

Macaristan, İstanbul Sözleşmesi’ni onaylamadı, darısı Türkiye’nin başına

Macaristan, İstanbul Sözleşmesi karşıtı deklarasyonu onayladı. Son yıllarda İstanbul Sözleşmesi kaldırılması yönünde milyonlarca vatandaşımız karşı çıkıyor. Macaristan’dan sonra darısı Türkiye’nin başına…

Macaristan Parlamentosu’nda, hükümete İstanbul Sözleşmesi’ni onaylamaması yönünde çağrı yapan siyasi deklarasyonu 35 ”hayır”, 3 ”çekimser” ve 115 ”evet” oyuyla kabul edildi.

Macaristan’da hükümetin koalisyon ortağı Hristiyan Demokratik Halk Partisi (KDNP) milletvekilleri tarafından parlamentoya sunulan deklarasyon, 35 ”hayır”, 3 ”çekimser” ve 115 ”evet” oyuyla onaylandı.

“İLTİCA HAKKI SAĞLIYOR”

Deklarasyonda, hükümete İstanbul Sözleşmesi’ni onaylamaması ve Avrupa Birliği (AB) kurumlarında da aynı duruşu sergilemesi çağrısı yapıldı.

İstanbul Sözleşmesi’nin göçmenlere cinsiyet üzerinden iltica hakkı sağladığı öne sürülen deklarasyonda ayrıca, sözleşmenin Macaristan’ın göç politikasını olumsuz etkileyebileceği iddia edildi. Sözleşme, Macar hükümeti tarafından 2014’te imzalanmış, parlamentoda onaylanmadığı için yürürlüğe girmemişti. Yeni Akit Gazetesi

selyus