Ana Sayfa YAŞAM 24 Ağustos 2014

Onlar artık Kur’an-ı Kerim okuyor

Üsküdar Müftülüğü’nün düzenlemiş olduğu Yaz Kur’an Kurslarını tamamlayan 3 bin öğrenci için muhteşem bir kapanış etkinliği düzenledi.

Onlar artık Kur’an-ı Kerim okuyor

Üsküdar Müftülüğü’nün düzenlemiş olduğu Yaz Kur’an Kurslarını tamamlayan 3 bin öğrenci için muhteşem bir kapanış etkinliği düzenledi.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen, Yaz Kur’an Kursu Kapanış etkinliğine, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Müftü Vekili Mesut Taş katıldı.
Yaklaşık 3 bin öğrenci ve velilerinin de hazır bulunduğu etkinlikte, Kur’an Kursu öğrencileri, davetlilere ilahi ve Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu. Etkinliğe katılan ilçe yöneticileri de birer konuşma yaptı. Açılış Konuşmasını Üsküdar İlçe Müftü Vekili Mesut Taş yaptı. Mesut Taş Üsküdar İlçesinde yaklaşık 10 bin öğrencinin Kuran-ı Kerim okumayı öğrendiğini açıkladı.

Başkan Türkmen’e “Salafat-İ Şerife” sürprizi

Etkinlikte konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen öğrencilere, “Sevgili yavrularım! Yaz Kur’an kurslarında ne öğrendiyseniz ömür boyu onu yaşayacaksınız. Yarın, yaz Kur’an kursunda edindiğiniz bilgilerle yaşayacaksınız. 15 Eylül’e az bir süre kaldı. Tatili doya doya hak ettiniz. Hepinize iyi tatiller diliyorum” şeklinde seslendi.

Kaymakamlık, müftülük, belediye ve sivil toplum örgütlerinin adeta bir eğitim seferberliği başlattıklarına dikkat çeken Başkan Türkmen, “Bugün dünyadaki sıkıntıların en önemli sebebi cehalettir, bilgisizliktir. Üsküdar’da eğitimli, milli ve manevi değerleriyle donanımlı gençler olsun istiyoruz.
Üsküdar da yeni bir sayfayı sizlerle birlikte açıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl, kültür adına, okuyanlar adına, her şeyimizle gençlerimiz için seferber olmuş durumdayız. Üsküdar’ın gençleri tüm Türkiye ve dünyaya örnek nesil olacaktır inşallah” diye konuştu.

Başkan Türkmen konuşmasının ardından güzel bir sürprizle karşılaştı. Yavuztürk Kur’an Kursu’nun en küçük öğrencisinin hediye olarak, “Salavat-ı Şerife’yi ezbere okuması, Başkan Türkmen’i hem sevindirdi hem de duygulandırdı.

Kaymakam Güler velilere teşekkür etti

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ise çocuklara Allah’ın ilmini öğreten din görevlilerine ve çocuklarını Kur’an kurslarına gönderen velilere teşekkür etti. “Hepimizin emaneti olan yavrularımız bizi geleceğe taşıyacak” diyen Kaymakam Güler, “Bugün sokaklarda yaşanan, kavga ve uyuşturucunun nedeni, iyi bir evlat yetiştiremediğimizin sonucudur. Yerel yönetimler olarak el atabilseydik maalesef bu sıkıntıyı çekmezdik. Çok şükür aslımıza dönüyoruz, çocuklarımıza dinlerini öğretiyoruz, öğreteceğiz. Bu bizim devlet ve yerel yönetimler olarak en önemli görevimiz” dedi.

Hediyelerini alıp mezuniyet pilavını yediler

Konuşmalardan sonra, 250 cami ve Kur’an kursunda eğitimlerini tamamlayan öğrencilere ve öğretmenlerine birer saat hediye edildi.
Etkinlik, etli kavurmalı mezuniyet pilavı, ayran ve tulumba tatlısının ikram edilmesiyle sona erdi.

Etiketler:
selyus