Pendik, Ekrem Okutan’la gurur duyuyor..

Pendik, Ekrem Okutan’la gurur duyuyor..

Pendik Belediyesi’nin eski danışmanlarından Yalçın Akdoğan’ın önce Milletvekili, ardından Başbakan Başdanışmanı ve şimdi de Başbakan Yardımcısı olmasının ardından bir başka guru tablosu, Gazeteci yazar ve Pendik Belediyesi Basın Danışmanı Ekrem Okutan, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı olarak devletin tanıtım ve medya faaliyetlerinde önemli bir görev üstlendi. Okutan, Ankara’daki yeni görevine başladı.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) yönetimine basın alanında deneyimli bir isim atandı. Gazeteci yazar Ekrem Okutan, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.  Pendik Belediyesi Basın Danışmanlığı görevini yürüten Okutan’ın atama kararnamesi,  Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı. Okutan, kararnamenin Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından Ankara’daki yeni görevine başladı. 

PENDİK’TEN ÖNEMLİ İSİMLER

AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya’nın Başkanlığı döneminde Yalçın Akdoğan’la birlikte çalıştığı Pendik Belediyesindeki görevine Kenan Şahin’in Başkanlığı döneminde de devam eden Okutan, basın ve tanıtımdan sorumlu Başkan Danışmanlığı görevini yürütüyordu. Star gazetelerinde uzun yıllar köşe yazarlığı yapan Ekrem Okutan, halen Akşam gazetesinde Hafta Sonu, Güneş Gazetesi’nde ise Politika yazılarına devam ediyor. Okutan’ın “Siyaset ve Basın Perspektifinden Dalkavukluk” ve “Türkiye’de Siyasal Muhalefet” adını taşıyan iki kitabı bulunuyor.

Türkiye’de yaşanan gelişmelerin dünya basınındaki yansımalarını takip eden, politika üretme süreçlerine katkı sağlayan ve Türk ve yabancı basın mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırıcı faaliyetlerde bulunan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, ayrıca ülkenin tanıtımında da etkin rol oynuyor. Türkiye’nin en eski ve köklü kurumlarından olan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Başbakanlığa bağlı olarak faaliyetlerini yürütüyor.

EKREM OKUTAN KİMDİR?

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden 1996’da mezun oldu. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans yaptı. Star gazetesinde köşe yazarlığının ardından Akşam Gazetesi‘nde Hafta sonu, Güneş Gazetesi’nde de politika yazılarını sürdürmektedir. Pendik Belediyesinde Basın Danışmanı olarak uzun yıllar görev yapan Okutan’ın “Siyaset ve Basın Perspektifinden Dalkavukluk” ve “Türkiye’de Siyasal Muhalefet” adını taşıyan iki de kitabı bulunuyor. Okutan, evli ve üç çocuk babasıdır.

Etiketler:
selyus