Ana Sayfa YAŞAM, YEREL YÖNETİMLER 30 Ekim 2019

Şahan, “Katranı kaynat olmaz ki şeker, cinsini sevdiğim cinsine çeker!”

Camii karşıtı olan CHP zihniyeti, Cumhuriyet Bayramı bahanesiyle Sultanahmet Camiinin hemen dibinde konserler düzenleyerek yine yaptı yapacağını!

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sultanahmet Meydanı’nda Şevval Sam ve Athena Gökhan konserleri düzenlemesinin altında kasıt olduğu kesindir!

Bunca yer varken caminin hemen yanı başındaki meydanda ve yatsı namazı saatinde gezici şarkıcıları çıkarması da ayrı kasıt!

Olaya iyimser tarafından bakılacak olursa, bu yaptıkları kirli tarihlerinin yanında yine iyi!

Bu konserleri Sultanahmet Camii içinde de verebilirlerdi!

Bunlar değil mi zamanında camileri ahıra çeviren! Bunlar değiller mi camileri depo olarak kullanan? Bunlar değiller mi camileri satan? Bunlar değiller mi camileri kapatan?

Zaten cami karşıtı olduklarını geçen 5 yıllık İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ortaya koyuyor zaten! İBB Meclisi 2014-2019 yılları arası toplantılarında gündeme gelen 88 cami yapımına karşı çıkan İmamoğlu’nun da içinde bulunduğu CHP grubu idi.

BUNLARIN ŞEFLERİ DE AYNIYDI!

Sultanahmet Camii, İsmet İnönü zamanında da yani 1939-1945 yılları arasında Anadolu’dan toplanan ve Trakya sınırına gönderilecek olan erlerin sevkiyat durağı (geçici yığınağı ve barınağı) olarak kullanılmıştır. İnanması zor ama ne yazık ki hakikat..!! O muhteşem yapının içinde 6 sene boyunca ocaklar yakılmış, yemekler pişirilmiş, çamaşır kazanları kaynatılmıştır! Bu arada şaheser çinilerin çok büyük kısmı yanmış, dökülmüş veya kararmıştır! Üstelik bu tarih katliamının karşısında İnönü döneminin her harekatını savunmayı üstüne vazife bilen o malum güruhtan bir zevat, bu durumu kabul etmekten başka çare bulamayarak, “Evet camileri öyle yaptık ama hele bir sorun neden yaptık” ciddiyetsizliği içerisinde çalınan minareye kılıf ararcasına bu çirkinliği savunmaya çalışmıştır!!!

CHP CAMİ YAPIMINA RED OYU VERMİŞTİ!

Önceki dönem İBB Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Şahan, “Geçen dönem meclis toplantılarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da içinde bulunduğu 122 CHP’li meclis üyesinin 5 yılda 88 caminin yapımına karşı çıktı. Bu tavır bize 1939-1945 arası tek partili İnönü döneminde satılan, kapatılan hatta ahıra çevrilen camileri getiriyor. Dün cami kapatan zihniyetin bugün cami yapımına karşı çıktığını görüyoruz. O meclis toplantılarında camilere karşı red oyu veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şimdi de Sultanahmet Camii’nin dibinde konser vererek manevi değerlerimize saygısızlık yapıyor. Ne dersek diyelim, “Katranı kaynat olmaz ki şeker, cinsini sevdiğim cinsine çeker!” diye konuştu.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNİN KARŞI ÇIKTIĞI CAMİ YERLERİ

selyus