Ana Sayfa YAŞAM 29 Mart 2017

Sancaktepeli engellilerin önemli konukları vardı

Sancaktepe Engelliler Derneği Olağan Genel Kuruluna katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, “Bütün otobüs, metro ve tramvayları engelli ve dezavantajlı bireylere uygun bir şekilde yapmak için engelliler komisyonu kurduk” dedi.

Sancaktepe Engelliler Derneği Olağan Genel Kurulu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksinde yapılan Genel Kurula Başkan Topbaş’ın yanı sıra Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile birlikte dernek yöneticileri ve çok sayıda engelli ile aileleri katıldı. Genel Kurul kapsamında engellilerin ve engelli ailelerinin toplumsal hayat içerisinde yaşadığı sorunlar konuşuldu. Program kapsamında yapılan protokol konuşmalarının ardından Başkan Kadir Topbaş ve beraberindeki heyet engelli çocuklara oyuncak dağıttı.

Sancaktepe Engelliler Derneğinin Olağan Kongresine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte katılan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, belediye olarak Sancaktepe’de engelliler için yaptıkları projeler ve hizmetlerden bahsetti. İBB Başkanı Topbaş’a katılımlarından dolayı teşekkür ederken, Sancaktepe Engelliler Derneği Olağan Genel Kurulu’nda seçilen Başkan ve Yönetimini de tebrik etti.

“SANCAKTEPE’YE İŞİTME EĞİTİM MERKEZİ YAPILIYOR VE YAKIN TARİHTE BİTECEK”

Sancaktepe Belediyesi Engelliler Derneği Geneli Kurulunda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Ataşehir’deki İşitme merkezinde gördüm ki Çatalca’dan Silivri’den garip gureba vatandaşlar Ataşehir’e gelmişler. Varlıklı insanlar bir yerlerle gidebilir ama benim garip gurebam nereye gidecek, hangi vasıtalarla gelecek dedik. Daha sonra dedim ki İstanbul’un iki yakasına büyükçe iki tane işitme engelli eğitim merkezi kuralım. 0-4 yaş arasında rahatsızlık tespit edilirse konuşma öğretiliyor. Şimdi bunlardan bir tanesini Sancaktepe’de yapıyoruz. İnşallah hazırlıkları yapılıyor ve yakın tarihte bitecek. Böylece de tespitler kolay yapılacak. Bunun duası bize yeter” dedi.

“METROLARI, OTOBÜSLERİ, TRAMVAYLARI ENGELLİ VE DEZAVANTAJLI VATANDAŞLARIMIZA GÖRE YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Tekerlekli sandalyeli vatandaşla yaşadığı anıyı katılımcılarla paylaşan Başkan Kadir Topbaş, “2005 yılında bazı tramvayların vagonlarını engelli vatandaşların binebileceği şekilde düşük tabanlı yaptık ve istasyonlarda ona göre yapıldı. Bir gün Omurilik Felçliler Derneğini ziyaretim sırasında bir tane tekerlekli sandalyede oturan vatandaşım Başkanım bu hafta sonu balık tutmaya gittim teşekkür ederim dedi. O mutluluğu gözlerinden okudum. Şu anda biz bütün otobüsleri, metroları ve tramvayları ona göre yapmaya çalışıyoruz. Hatta Engelliler Komisyonu adı altında birim kurdum ve dedik ki bu birim bütün projelere baksın ve engellilere uygun olup olmadığını söylesin ona göre inşaata başlayalım. Şimdi yapılan binalarda engelliler, yaşlılar, dezavantajlı gruplar bu mekanları nasıl kullanacak, diye düşünerek onlara uygun olsun diye karar verdik” diye konuştu.

selyus