Ana Sayfa YAŞAM 23 Mart 2018

Sancaktepe’nin lider gençleri keşfediliyor

Genç Gelecek 6. Liderlik Akademisi Zirve Programı Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın katılımıyla Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksi’nde gerçekleşti.

Genç Gelecek 6. Liderlik Akademisi’ne 279 üniversiteli, 449 liseli olmak üzere toplam 728 genci katılarak sertifika aldı. Üniversite programları ise Marmara Üniversitesi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde yapıldı.

Genç Gelecek 6.Liderlik Akademisi Zirve Programı, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın katılımıyla gerçekleşti.

Gençlere, idealleri noktasında arzu ettiğiniz hedeflerinize ulaşarak toplumu sürükleyecek farklı kulvarlarda liderler olmalarını tavsiye eden Belediye Başkanı İsmail Erdem; “Bizler istiyoruz ki, ülkemizde yaşayan gençler milli manevi değerlerine bağlı olarak kendi medeniyet köklerine, kendi tarihlerine sahip çıkarak yetişsin ve dünyaya yön versin” dedi.

Gençlere bir işi başarmanın temel şartlarının inanmak, çok çalışmak olduğunu belirten Erdem, gençlere, sizlerle gurur duyuyoruz. Yolunuz bahtınız açık olsun istikametinizde düzgün olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

“Tarihimiz ve Biz” konusu ile gençleri aydınlatan Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Lider olacak kişinin liderlik vasfına sahip olması gerektiğini, liderlerin birer kanaat önderi olduğunu söyledi. Ortaylı konuşmasında “Türkiye gelişme şartları yapısı itibarı ile yavaş yavaş o eski durgun yapısından çıkmıştır. Türkiye’de kanaat önderi olacak arkadaşların fevkalade etraflarını tanımaları zihniyetimizin değiştiğini bilmeleri gerekir” diye ifade etti.

“LİDERLİK VASIFLARINA SAHİP OLAN KİŞİ AKILDANE OLMALI”

Prof. Dr. İlber Ortaylı “Liderlik vasıflarına sahip olan kişi akıldane olmalı, okumalı, çok çalışmalı, gezmeli, tolerans sahibi olmayı bilmeli, etüd edebilmeli, sabırlı olmalı, insanlarla geçinmeyi bilmeli, kendi dünyasını ve kültürünü iyi tanımalı” diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu.

Son olarak gençlere aile kavramından bahsederek çocuk yetiştirmenin önemini anlatan Ortaylı, “Sizler geleceğin liderleri olarak dağınık ve mutsuz bir toplum yapısı olmasını istemiyorsanız üç nesli bir araya getirmelisiniz” diyerek geniş aile yapısının toplum için önemine dikkat çekti.

Program sonunda gençlere Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın “Osmanlı Devleti’nde Kadı” ve “Osmanlı Toplumunda Aile” kitabı hediye edildi.

Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Prof. Dr. İlber Ortaylı 3 hafta süren Liderlik Akademisine katılan öğrencilere sertifikalarını verdi. Program Başkan Erdem’in Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya çiçek taktimi ve toplu hatıra fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

selyus