Ana Sayfa YAŞAM 30 Eylül 2018

Sivaslılar sel oldu Yenikapı’ya aktı

Sivas Platformu ile İstanbul Sivas Konfederasyonu Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in öncülüğünde organize edilen Sivas Günleri’nde insan ve araç izdihamı vardı. Sivaslılar, bu özel günlerine sahip çıkarak Yenikapı etkinlik alanına adeta akın etti.

İstanbul Takipte Haber Sitesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Adil Yelkenci, Sancaktepe’nin başarılı ve tecrübeli Belediye Başkanı İsmail Erdem’i yüzbinleri Yenikapı Etkinlik Alanına topladığı ve Sivas Günleri’ini festival havasında başarıyla organize ettiği için tebrik etti.

Erdem’li başkanla yeni İstanbul Sancaktepe’de yeniden neden olmasın ki…

Sivas Platformu ve İstanbul Sivas Konfederasyonu tarafından bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Sivas Günleri, yüzbinleri ağırladı. 28-30 Eylül tarihleri arasında Yenikapı etkinlik alanında yapılan programda zaman zaman izdiham yaşandı. İstanbul’da yaşayan bir milyona yakın Sivaslı’nın ağırlıklı ekseriyetinin ilgi gösterdiği ve İstanbul’da yaşayan diğer illerin vatandaşlarının da katıldığı Sivas Günleri’nde samimiyet, coşku, selamlaşma, hal hatır sorma, Sünni Alevi, Türk Kürt bir bütün olma hali vardı… Kısacası Sivas Günleri’ne gelenler Türkiye’nin özetiydi…

Bu başarılı organizasyonu gerçekleştiren Sivas Platformu ve İstanbul Sivas Konfederasyonu ile Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile ekibi tebrik yağmuruna tutuldu.

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak Cuma günü açılışta ve Pazar günü kapanışta yakından takip ettiğimiz Sivas Günleri’nde Sivas’ın 17 ilçesi, kendilerin ayrılan stantlarda yerlerini alarak gelen hemşerileriyle hasret giderdi.

Bu arada protokol de programa çok yoğun bir şekilde ilgi gösterdi. TBMM İdari Amiri Hasan Turan, Osman Boyraz, Abdullah Güler’in de aralarında bulunduğu İstanbul Milletvekillerinin yanı sıra, önceki dönem Milli Eğitim Bakanı, Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya, aralarında Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de bulunduğu ilçe belediye başkanları, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir katıldı.

Öte yandan binlerce aracı alacak kapasitedeki otoparklar 3 gün boyunca ful doluydu. Yenikapı alanına giden yollar kilit. Sivaslıların programı olduğunu öğrenen sürücüler, ara sokaklara girip oradan uzaklaşarak trafikten kurtuldular!

OTOPARKLAR 3 GÜN BOYUNCA DOPDOLU

 

 

selyus