Ana Sayfa YAŞAM 14 Nisan 2017

Türkiye, mazlumların tek umudu

Türkiye’nin tarih boyunca hiçbir zaman sömürgeci olmadığını söyleyen Gazeteci Yusuf Kaplan, “Türkiye mazlumların umudu, zorbaların kâbusudur” dedi.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği “Yusuf Kaplan ile Fikir Atölyesi”, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Gazeteci Yusuf Kaplan, Türkiye’de 17 Nisan’da gerçekleşecek referandum üzerine konuştu.

“İSLÂM DÜŞÜNCESİYLE ÇEVREMİZLE TEMAS KURALIM”

Farklı medeniyetlerle temas halinde olmak gerektiğini belirten Kaplan, “İslâm süzgecinden geçirebildiğimiz takdirde, diğer kültür ve dinlerden beslenebiliriz; ama kendi referanslarımız doğrultusunda olmalı bu beslenme. Kendimizle ve çevremizle temasta bulunmalıyız. Diğer kültür ve medeniyetlerle teması koparmamak gerekir. Şu an biz kendimizle yani İslâm düşüncesiyle temas kuramadık” diye konuştu.

“BİZDE BİRLEŞTİRİCİLİK RUHU VAR”

Dünyadaki Müslümanların acılarına Türkiye’nin kayıtsız kalmadığını ifade eden Kaplan, “Bizde ruh var. Dünyada ruhun olduğu tek yer burasıdır. Türkiye mazlumların umudu, zorbaların kâbusudur. Tarihe baktığınız zaman Batı’nın gittiği her yeri tahrip ettiğini görürsünüz. Fakat bizim tarihimizde bir sömürgeleştirme olmadı. Türkiye Batılılara karşı bağımsızlık savaşı verdi. Günümüze bakıldığı zaman Batılıların vereceği tahribatın daha fazlasını biz kendimize yaptık. Son 40-50 yıldır yaşadığımız şeyi, bu toplum tarihinde hiçbir zaman yaşamadı. İnsanların dillerine, kültürlerine, dinlerine müdahale etmedik hiçbir zaman. Yerel kültürleri diri tutan ve bir gökkubbenin altında birleştiren biz Müslümanlardık” dedi.

selyus