Ana Sayfa YAŞAM 26 Eylül 2023

Ümraniye Belediyesi ‘Yöresel Günler Festivali’ Şile Günleri ile devam etti

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez organize edilen ve 18 gündür süren ‘Yöresel Günler Festivali’ Şile Günleri ile devam etti. Ümraniye Santral Meydanı’nda gerçekleşen programa İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Ümraniye Şile Dernekler Federasyon Başkan Süleyman Hilmi Eren, Ümraniye’de ikamet eden Şileliler ve Ümraniyeliler katıldı.

İstanbul Takipte Haber Sitesi’nin haberine göre protokol konuşmaları ile başlayan program yöresel sanatçıların sahne alması ile devam etti. Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği programda Şile Günleri’ne ev sahipliği yapan Şile Dernekler Federasyon Başkan Süleyman Hilmi Eren, “Ben öncelikle böyle güzel bir programla Ümraniyelilerle Şilelileri buluşturan İsmet Yıldırım Başkanımıza, katılımlarından dolayı Şile Belediye Başkanımız İlhan Ocaklı ve tüm haziruna huzurlarınıza teşekkür ediyorum.

Kıymetli Şileli hemşerilerim meydana sığmadınız. Sizlere de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

“ŞİLE BURAM BURAM ANADOLU’YU TEMSİL EDİYOR”

Şileliler gününde kürsüye gelen Başkan İlhan Ocaklı, “Meydanda sadece Şileliler yok. Ümraniyeli komşularımızda burada. Şile, 787 kilometre karesi ile, eski ifadeyle 57 köy, 5 mahallesi, yeni yerel yönetimler yasası ile 62 mahalleden oluşan, 72 kilometrelik sahil hattıyla İstanbul’un tek “Mavi Bayraklı” sahili olan Ağva’sı, köyleri, dereleri ile buram buram Anadolu’yu her şeyi ile temsil eden güzide ilçelerimizden bir tanesi. Bugün burada sizlerle bizleri buluşturan İsmet abime (Yıldırım) teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BU BULUŞMALARIMIZ İNSANLARIN BİRBİRİNİ TANIDIĞI, BİR ARAYA GELİP HASRET GİDERDİĞİ ANADOLU’YU ÜMRANİYE’YE TAŞIMA PROJESİDİR”

Gecede bir konuşma yapan Başkan Yıldırım, “Güzellikleri, tabiatı ve sayfiye yeri olma özelliği ile Anadolu Yakamızın en güzel yeri olan Şile’mizin gecesinde Ümraniye Meydanı’nDa sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Rahmetli Kadir Topbaş abimiz Şile’ye güzel hizmetler getirdi. Şimdi de İlhan kardeşim de (Ocaklı) büyükşehir bizde olmamasına rağmen üzerine koyarak çok güzel hizmetler yaptı ve yapmaya devam ediyor. Kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.

Tabi burada yaptığımız etkinlikteki birliktelik çok önemli. Bu bir kültür şenliği. Bu bir sosyal dayanışma. Bu bir insanların birbirini tanıdığı, bir araya gelip hasret giderdiği Anadolu’yu Ümraniye’ye taşıma projesidir. Ben burada emeği geçen başta dernek başkanları ve yöneticilerine, belediye ekibimize teşekkür ediyorum. Ayrıca katılımlarından dolayı Şile Belediye Başkanımız İlhan Ocaklı kardeşime, milletvekilimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

MİLLETVEKİLİ ERCAN, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKĞR ETTİ

Son olarak kürsüye gelen İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan, “Bu meydanda 18 gündür devam eden ‘Yöresel Günler Festivali’ni başarıyla organize eden başta belediye başkanımız İsmet Yıldırım bey olmak üzere tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum. Ayrıca meydanı dolduran Şile ve Ümraniyelilere teşekkür ediyorum. Böyle güzel etkinliklerle Anadolu’nun tüm güzelliklerini ve güzel insanlarını buluşturmak güzel bir düşünce. Bu vesile ile sizlerle bu tür ortamlarda bir araya gelip hasbihâl etme ortamımız oluyor” şeklinde konuştu. Kaynak: İstanbul Takipte.

selyus