Ana Sayfa YAŞAM 31 Aralık 2015

Ümraniyeliler Mekke’nin Fethini kutladı

‘Mekke’nin Fethi Gecesi’nde etkili bir konuşma yapan Başkan Hasan Can, “Tıpkı ecdadımızın 600 yıl boyunca dünya Müslümanlarının hakkını ve hukukunu muhafaza ettiği gibi. Bugünkü bilinçli ve şuurlu dünya Müslümanlarının da bu ecdadın torunları olarak bu görevin bizim görevimiz olduğunun idraki içerisindedir. Onun için bizim yurdumuzun, ülkemizin yüreğiyle konuşan, ülkemizin yüreği ile dünya Müslümanlarına koşan, bu ülkenin değerleriyle buluşmuş liderlerimizi Alem-i İslam, dünya Müslümanlarının lideri olarak görüyor. Onun için Recep Tayyip Erdoğan’ı öyle görüyorlar” şeklinde konuştu.

Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği ‘Mekke’nin Fethi Gecesi’ gençlik şöleni programında Habibullah sıkça zikredildi. Program Kur’an Tilaveti ile başladı. Ardından konuşmalara geçildi ve daha sonra ilahiler okundu. Programın sonunda da Siyer-i Nebi anlatıldı. Gecede bir konuşma yapan Yerel Yönetimlerin Ustası Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bizim yurdumuzun, ülkemizin yüreğiyle konuşan, ülkemizin yüreği ile dünya Müslümanlarına koşan, bu ülkenin değerleriyle buluşmuş liderlerimizi Alem-i İslam, dünya Müslümanlarının lideri olarak görüyor. Onun için Recep Tayyip Erdoğan’ı öyle görüyorlar” sözü salonda uzun süre alkışlandı.

Adeta manevi bir atmosferin oluştuğu ‘Mekke’nin Fethi Gecesi’ne Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Küçükkapdan, Mesut Özdemir, Av. Serap Eşit Elveren, Türkan Öztürk, Hakan Karataş, Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, STK temsilcileri, belediye birim müdürleri, İmam Hatip öğrencileri ve Ümraniyeli gençler katıldı.

  

“ÜMRANİYELİ BİR GENÇ OLARAK BURADA OLMAKTAN MUTLUYUM”

Gecenin açılış konuşmasını yapan Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, “Böyle güzel bir akşamda bulunmaktan Ümraniyeli bir genç olarak mutlu olduğumu ve ecrimizin daha da artacağını dile getirmek istiyorum. Mekke’nin Fethiyle alakalı Kutlu Nebi’nin fetihten önceki şu sözünü sizinle paylaşmak istiyorum. Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: “Size karşı konulmadıkça, size saldırılmadıkça hiç kimseyle çarpışmaya girmeyeceksiniz. Hiç kimseyi öldürmeyeceksiniz. Değerli dostlar, Allah bu şiarını dünya Müslümanlarına nasip etsin diyorum. Biz gençler olarak ta gönüllerin fethine bu gece vesilesiyle Ümraniye’den açabileceği bir kapı olsun” dedi.

“MEKKE’NİN FETHİ İSLAM DÜNYASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”

Salondaki konuklara seslenen ve Peygamber Efendimizin yaşamını çok güzel özetleyen Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, “Ben, öncelikle bu anlamlı geceyi düzenleyen ve sosyal politikalarıyla, kültürel etkinlikleriyle, ilçeye kazandırdığı kalıcı eserleriyle Türkiye’de çok güzel bir belediyecilik örneğini ortaya koyan, bu akşam sizlerle buluşmamıza vesile olan Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can beyefendi ile ekibine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu buluşma Mekke’nin Fethi ile alakalı güzel bir gece. Mekke’nin Fethi İslam dünyası için çok önemlidir. Bir kere güzel ahlakın tamamlayıcısı olan Peygamber Efendimiz Sallallahü Aleyhi Ve Sellem’in doğup büyüdüğü, bir çok baskıya, acıya maruz kaldığı, ama oradan da Cenabi Allah’ın izniyle dünyayı aydınlığa çıkardığı bir şehrin fethi demektir Mekke’nin Fethi. Bizlerin ve İslam dünyasının kıblesi olan yeryüzündeki yapıların en şereflisi Kabe’yi müşriklerin elinden alınması ve putlardan temizlenmesi anlamında çok önemli bir fetihtir, Mekke’nin Fethi. Aynı zamanda Peygamber Efendimiz Sallallahü Aleyhi Ve Sellem’in hem Mekke’nin Fethinden, hem hayatı boyunca ortaya koymuş olduğu karakteri, oradaki hoşgörüsü ve insanlığa bakışını çok net bir şekilde ortaya koyduğu fetihtir, Mekke’nin Fethi” diye konuştu.  

“MEN SABERA ZAFERA” SABREDEN ZAFERE ULAŞIR!

Gecenin final konuşmasını yapan ve konuştukça salondakileri duygusal bir hale sokan yerel yönetimlerin ustası Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi, hepimizin üzerine olsun. Mekke’nin Fethi münasebetiyle tertiplemiş bulunduğumuz ve her yıl senenin sonunda da devamlı hale getirdiğimiz programdayız. Fetih demek genç demek. Fetih deyince genç akla gelir. Dolayısıyla Fetihle gençlik yan yana çok yakışır. Mekke Fethi niye önemlidir? Naçizine bir ağabeyiniz olarak, Siyer-i Nebi’yi okumuş bir ağabeyiniz olarak sizlerin de az çok bildiğiniz Peygamberi Zişan’ın hayatını bir hatırlayalım. Doğduğu, çocukluğunu ve gençliğini yaşadığı, büyüdüğü, evlendiği, çoluk-çocuk sahibi olduğu, ticaret yaptığı, halkının içerisinde Muhammed’i Emin olduğu, bir Ramazan gününde Hira mağarasında da Peygamberliği müjdelendiği o taşı toprağı Cennet bildiğimiz ve Cennet gibi gördüğümüz Mekkelidir. O Mekke’de sadece yaptığı akrabalarını, dostlarını, sevdiklerini ve insanları alemleri yaratan Rabbi Teâlâ’ya davet etmekti. Bu putlar sizi kurtaramaz, hayır sizin yaratıcınız bunlar olamaz, dolayısıyla bunları bir kenara bırakın. Alemleri yaratan Allah’tır. Hepimizi yaratan Allah’tır. Sizleri Allah’ın dinine, Allah’ın kitabına ve Allah’ın emrettiği yaşantıya davet ediyorum dediği için yerinden, yurdundan edilmiş, yıllarca o yetiştiği memleketine gelememiş ve yıllar sonra kalkmış gelmiş ama dur demişler giremezsin. Anlaşma yapmışlar bir daha k i sene geleceksin diye. Ona da sabretmiş. Daha bir çok şeye sabretmiş, sabretmiş, sabretmiş ve sonunda “MEN SABERA ZAFERA” Sabreden zafere ulaşır! Sonunda zafere ulaşmış” dedi.

 

“DÜNYA MÜSLÜMANLARI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I LİDER OLARAK GÖRÜYORLAR”

Dünya Müslümanlarının birliği ile ilgili önemli açıklamalar yapan Başkan Hasan Can, “Değerli kardeşlerim bugün maalesef dünya Müslümanlarının başı bir yere bağlanmamış, adeta dağınık tespih taneleri gibidir. İşte o tespih tanelerini bir araya dizecek, imamenin altında Allah Allah Suphanallah, Elhamdülillah, Allah’u Ekber diyerek zikrettiğimiz tespihi oluşturacak idareciler ve tarih boyunca olduğu gibi mücahitlere ihtiyaç var. Bugün dünya Müslümanları başsızdır. Ama bilesiniz ki şuurlu dünya Müslümanları kendi gönüllerinde bir lider ve kendi dünyalarında bir baş görmüştür. Ecdadımız Osmanlı olduğu gibi. Tıpkı ecdadımızın 600 yıl boyunca dünya Müslümanlarının hakkını ve hukukunu muhafaza ettiği gibi. Bugünkü bilinçli ve şuurlu dünya Müslümanlarının da bu ecdadın torunları olarak bu görevin bizim görevimiz olduğunun idraki içerisindedir. Onun için bizim yurdumuzun, ülkemizin yüreğiyle konuşan, ülkemizin yüreği ile dünya Müslümanlarına koşan, bu ülkenin değerleriyle buluşmuş liderlerimizi Alem-i İslam, dünya Müslümanlarının lideri olarak görüyor. Onun için Recep Tayyip Erdoğan’ı öyle görüyorlar” şeklinde konuştu.          

selyus