Ana Sayfa YAŞAM, YEREL YÖNETİMLER 9 Şubat 2020

Üsküdarlılardan İdlibli kardeşlerimize Ensar bir duruş

Üsküdar Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının düzenledikleri kampanyada İdlib’e 80 tır yardım gönderildi. Harem’den yola çıkan tırlar havadan görüntülendi.

Yardım tırlarının uğurlanması dolayısıyla Harem Sahil Yolu Otoparkı’nda tören düzenlendi. Harem’de hareket eden yardım tırlarını uğurlamaya Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın Kızılay, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri, İnsani Yardım Vakfı Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tırlar yol çıkmadan önce Üsküdar Müftüsü Ali Çakmak dua etti. Duanın ardından tırlar İdlib’e gitmek üzere yola çıktı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yardım tırlarından bir tanesinin direksiyonuna geçerek bir müddet kullandı.

“BEREKETLİ BİR ÇALIŞMA OLDU”

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, yaptığı açıklamada, “Bugün Üsküdar’da bir ay önce başlattığımız İdlib’e yardım kampanyasının yardım malzemelerini gönderiyoruz. Üsküdar’da bütün sivil toplum kuruluşlarımız Kızılay, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri, İnsani Yardım Vakfı, Üsküdar’da bulunan hemşehri dernekleri, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte aşağı yukarı 80 tıra yakın bir malzeme toparladık. Giyecek, yiyecek, hijyenik malzemeler, ısınma malzemeleri, kuru gıdalar ve çocuk oyuncaklar var. Gerçekte bereketli bir çalışma oldu. Bir ayda bu kadar yardım toplamak kolay değil. Bizim insanımızın hamiyet perverliği yardım severliği her zaman olduğu gibi bu günde de İdlib’te soğukla açlıkla mücadele eden komşularımızın için seferber oldular. Buradan herkese çok teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.“ diye konuştu.

“BU MİLLET DÜNYANIN HER TARAFINDAKİ MAZLUMLARA EL UZATIR”

Bugün burada güzel bir iş için, mübarek bir iş için bir araya geliyoruz. Bir meslektaşımızın dediği gibi “Türkiye Cumhuriyete varsa kimse yalnız değildir”. Evet bu ‘Yüce Türk Millet’ varsa dünyadaki hiçbir mazlum yalnız değildir. Sayın cumhurbaşkanımızın sahip olduğu gibi milletimizin de özellikleri olsun yeter ki hep birlikte dertlenelim. Bu millet dünyanın her tarafındaki mazlumlara el uzatır ve ihtiyacına bir şekilde yetişir, şu anda Üsküdar örneğimizde olduğu gibi.

selyus