Ana Sayfa YAŞAM 4 Mayıs 2020

VATANDAŞLARIN DİKKATİNE!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

HEPİMİZİ YAKINDAN İLGİLENDİREN MADDELER!

* 65 yaş üstüne ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle dışarı çıkabilme imkanı verilecek.

* Kurallara uyulması şartıyla AVM’ler 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

*14 yaşına kadar çocuklar 13 Mayıs’ta 11.00 ile 15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle dışarı çıkabilecek.

* 15-20 yaş grubu, 15 Mayıs Cuma günü, yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkabilecek.

* Şehirlerarası giriş-çıkış sınırlandırması ilk etapta bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiyor. Bu illerimiz, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla.

* Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs’ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığının atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran’da, celp işlemleri 5 Haziran’da, bedelli askerlik işlemleri 20 Haziran’da yeniden başlayacak.

* İstanbul, Ankara ve İzmir’deki ticari taksiler için tek-çift plaka uygulaması, 5 Mayıs itibarıyla sona eriyor.

* Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınavın 20 Haziran’da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 27-28 Haziran’da yapılacak.

* Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler Temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemi ile çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs’ta faaliyete geçebilecek.

* 9-10 Mayıs tarihlerinde yani bu hafta sonu da sokağa çıkma sınırlaması uygulaması sürdürülecek.

selyus