Ana Sayfa YAŞAM 24 Aralık 2016

Yeni Metropol okurlarıyla buluştu

İstanbul Anadolu Yakası’nın etkili yerel gazetesi Yeni Metropol’un 10. yıl kuruluş gecesi ve 15 Temmuz Programı, başarılı bir organizasyonla gerçekleşti. Gecede Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile 15 Temmuz Gazisi İlhami Çil etkili konuşma yaptılar.

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ ÖZEL HABER

Yeni Metropol Gazetesi 10. yıl gecesi ve 15 Temmuz Şehitleri anma programı başarılı bir organizasyonla gerçekleşti. Gazetenin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Boydak’ın öncülüğünde, Edebiyatçı Yazar Veli Dalbudak’ın sunumuyla gerçekleşen programa 15 Temmuz Gazisi İlhami Çil, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Küçükkapdan, Üsküdar Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Esat Kalay, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi ve önceki dönem AK Parti Çekmeköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Aşık, Ümraniye Çekmeköy, Ataşehir İlçe Ana Kademe ve Kadın Kolları Teşkilatları, İşadamları, STK Temsilcileri, gazete okurları katıldı.

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak Yeni Metropol Gazetesine nice başarılı 10 yıllar diler, gazetenin İmtiyaz Sahibi Mahmut Boydak’ı da tebrik ederiz.

“GECEMİZİN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Biz basın mensupları olarak yazı yazmaya alışkınız ancak sıra konuşmaya gelince pek alışkın değiliz, konuşmak siyasilerin işi diyerek konuşmasına başlayan Yeni Metropol Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Boydak, “Ben öncelikle gecemize katılarak bizleri onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bildiğiniz üzere yerel gazeteciliğin zorlukları olduğu gibi iyi tarafları da var. İyi tarafından baktığımızda sizin gibi değerli dostlarla birlikte olmanın onurunu yaşıyoruz.. Biz bugün burada gazetemizin 10 yıl gecesi ve 15 Temmuz Şehitlerimizi anma programı için bir aradayız. Tekrar hepinize hoşgeldiniz diyor, gecemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ KARDEŞLERİMİZİ VURUYORLARDI, BİZ YİNE YÜRÜYORDUK”

Gecede önemli açıklamalarda bulunarak katılımcıları duygulandıran 15 Temmuz Gazisi İlhami Çil, “Bugünün konusu 15 Temmuz Şehitlerimiz anma konusu olduğu için bize de bir söz hakkı vermek istediler. “15 Temmuz’un Unutmadık, Unutturmayacağız” sloganıyla bir çok yerde çalışmalar yapılıyor ve konuşuluyor. Ama ben, unutup, unutmamaktan daha çok o anı yaşamayı unutmamayı istiyorum. Çünkü o anı yaşadığımız anları daha sonra bize neler hissettirdiğini anlarsak daha doğru hareket etmeye başlarız. O gece Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Ölümüne dediğinde sokaklara çıkan Akıncı kardeşlerimizle birlikte çıktık. Bizde olması gereken yerler giderek ölümüne yürüdük. O kardeşlerimizle yan yana yürüdüğümüzde onu tarif bile edemiyorum. Sadece her zaman şunu hatırlatmak istiyorum; Çağrı filminde bir sahne vardı, Peygamber Efendimizin açık tebliğ yapması  emri geldiğinde Sahabelerimizin sokağa çıkıp Kabe’ye doğru yürüdüğünde neler hissettilerse Akıncı kardeşlerimle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yürürken aynı duyguları Kelime-i Şahadetlerle yaşadık. Köprüye vardığımız zamanda (inanın zaten FETÖ’cülere tek bir kelime bulamıyorum) bu vatan evlatlarına hiç acımasızca kurşun sıktılar. Şunu söylüyorlar, bu halk kurşunun üzerine bilerek gitmedi. Ben canlı şahidiyim. Önümüzdeki kardeşlerimizi vuruyorlardı, biz yine yürüyorduk. Onlar vuruyorlardı biz yine yürüyorduk. Biz vurulduk. Kardeşlerimiz bizi almaya gelirken daha hala kurşun sıkılırken bizi almaya geliyorlardı. Cumhurbaşkanımızın bize 14 yıldır öğrettiği bilinçle, belki bir çoğumuzun bile farkında olmadan eğittiğini hissederek sokağa çıktık. O duygularla birlik ve beraberliğimizin daim olması temennisi ile Allah yar ve yardımcımız olsun.” dedi.   

BAŞKAN HASAN CAN, “MAHMUT KARDEŞİME NİCE 10 YILLAR DİLİYORUM”

Yeni Metropol Gazetesi’nin bu anlamlı gecesinde bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bu akşam burada Yen Metropol Gazetesinin 10 Kuruluş Yıldönümü münasebeti ve 15 Temmuz Şehitlerimizi anma programı tertiplendi. Mahmut kardeşim bu konuda bizden destek isteyince bizde hay hay dedik. Sonuç itibariyle medya görevi yapan Mahmut kardeşimize hem desteğimizi göstermek hem de 15 Temmuz Şehitlerimizin anılmasına vesile olunması münasebeti ile böyle bir hizmetin içinde olacağımız seve seve ifade ettik.

Tabi böyle bir akşamda ne konuşulur, nasıl konuşulur? Elbette ki duyguların tavan yaptığı zaman dilimleri oluyor. Bu 5 Temmuz’u konuştuğumuz zaman dilimleri. Ama ben önce toplanmamıza vesile olan Mahmur Boydak kardeşimin bu 10. yılını kutluyorum. Daha nice 10 yıllara ulaşmasını temenni ediyorum. Mahmut kardeşim, biz göreve başladığımız yıldan bu yana bize destek vererek uyumlu bir üslupla bugüne kadar geldi. Yerel gazetecilik adına burada bu akşam özellikle hem Mahmut kardeşimizin 10. yılını kutluyoruz amma bir anlamda da yerel medyanın gecesi gibi oldu bu akşam. Değerli arkadaşlar, ben sözü özü bir olan bir adamım. Beni tanırsınız. Düşündüğüm olduğu gibi hiç tereddüt etmeden söylerim. Medya çok önemlidir. Medya çok önemli olduğu gibi gerekten iyi insanların elinde güzel hizmetlere vesile olur. Ama niyeti halis olmayanların elinde de doğrusu ciddi sıkıntılara sebep olur. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu ortam karşısında bile memleketin karşı karşıya olduğu vehametin farkında olmayan ya da farkında olsa da farkında değilmiş gibi davranan ve hatta bu vehameti tetikleyenlere alkış tutan medya da var, aslanlar gibi onların karşısında cenk eden medya da var.” şeklinde konuştu.

“15 TEMMUZ ÖNCESİ VE SONRASI”

Mesele, vatan meselesidir. Mesele, Ahmet, Mehmet meselesi değildir diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Can, “Bugün karşı karşıya olduğumuz halisatı basit bir hadise gibi değerlendirirsek fevkalade yanılmış oluruz. Devletin Cumhurbaşkanı bu hadiselere ‘İstiklal Mücadelesi’ kadar, ‘İstiklal Savaşı’ kadar mühim diyorsa bu rastgele söylenmiş bir söz değildir. Kimse bunun rastgele bir söz olduğunu astla düşünmemelidir. Gerçekten bugün karşı karşıya olduğumuz tablo 1. Dünya Savaşı sonunda 4 bir tarafı kuşatılmış olan bu aziz vatan topraklarını elinde silahı olmadan kazmasıyla, küreği ile ya Allah diyerek yürüyen kahramanlarımız nasıl düşman işgalini bitirdiyse, düşmanı denize döktüyse, elinde topu, tüfeği olmadan düşmanın amansız silahına karşı iman dolu göğsünü serhat gibi serdiyse işte 15 Temmuz’da, 15 Temmuz’san sonra da karşı karşıya oluğumuz ve 15 Temmuz’dan önce Türkiye tablosunda bu millete reva görülen, hainane çetenin haraba gördüğü şeylerin ‘İstiklal Mücadelesi’ ile eşdeğer bir mücadeleyi gerekli kıldığını her geçen gün çok daha net şekilde görüyoruz. Karşı karşıya olduğumuz tablo100  yıl evvel 1. Dünya Savaşı sonunda vatanın 4 bir tarafı işgal edildikten sonra, koca Osmanlı dağıtılıp, yok edildikten sonra, toprakları üzerinde cetvellerle çizilen yeni devletçikler ortaya konduktan sonra, Millet işgal edilmiş Anadolu topraklarını bu aziz vatanın evlatları iman gücüyle ve kanıyla ödeyerek İstiklalini kazandı. Yüz yıl sonra karşımıza yeniden bir tablo ile çıktılar. Bunu her geçen gün daha net görüyoruz. Belki yarın daha net göreceğiz. Ondan sonraki gün daha net göreceğiz. Göremeyenlerde görecek. Bugün biz görüyoruz. Biz dahi göremediğimiz gerçekleri yarın daha net göreceğiz. Ama bildiğimiz bir şey var. Milletimiz diyor ki. Bu ülkeler, Güney Doğumuzda bize silah sıkan, Güney Doğumuzda askerimizi katleden, Suriye ve Irak’ın Kuzeyine askerimizi katleden, Şehit eden bu terör örgütlerine silah verenler ve onların katliam yapmasına sebep olanlar niye bunu yapıyorlar, niçin bunu yapıyorlar? Müttefik müttefike bunu yapar mı diye soruyorlar? Ama hadisenin dününü, bugününü ve yarınını düşündüğünüzde, bunun öyle çokta yadırganacak bir şey olmadığını net bir şekilde görüyorsunuz. Çünkü biliyorlar ki Türkiye Cumhuriyetinin bu topraklarda ki insanın hafızasında Misak-i Milli diye bir mefhum var. O Misak-i Milli mefhumunu yaklaşık 90 yıl boyunca unutturdular bu millete. Belki milletimiz bilmez ama Amerika çok iyi biliyor. İngiltere çok iyi biliyor. Fransa’sı, Almanya’sı çok iyi biliyor.” diyerek konuşmasını tamamladı.  

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız da gecede birer selamlama konuşması yaptılar.

Gecenin sonunda Yeni Metropol Gazetesine destek verenlere onur plaketi takdim edildi. 

İlginizi çekebilir

Üsküdar’a internet ağı

Üsküdar’a internet ağı

selyus