Kağıthane Belediyesi ve Kızılay işbirliğinde ilçede düzenlenen kan bağışı kampanyasıyla dört günde 709 ünite kan toplandı.
Kış aylarının gelmesiyle kan stoklarında yaşanan düşüş Kağıthane’de kurumları harekete geçirdi. Kağıthane Belediyesi ve Türk Kızılay’ı Kağıthane Şubesi birlikte kan bağışı kampanyası düzenledi. İlçenin farklı noktalarında dört gün boyunca süren kampanya sonunda 709 ünite kan toplandı.
Bağışlanan her bir ünite kan 3 hastaya şifa oluyor. Toplanan 709 ünite kan şifa bekleyen 2 bin 127 hastaya umut oldu. Bağışlar farklı günlerde Kâğıthane Belediyesi Hizmet Binası, Kâğıthane Meydanı, Yaşar Doğu İlkokulu, Gültepe İmam Hatip Ortaokulu, Çeliktepe Mahallesi Muhtarlık Yerleşkesi, Hamidiye Ulu Camii Bahçesi ve Talatpaşa Mahallesi Aslangazi Caddesi’nde kurulan çadırlarda gerçekleşti. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, çadırları ziyaret ederek bağışçılara teşekkür ederek, ”Kan bağışı acil değil sürekli bir ihtiyaç. Bu sebeple düzenli aralıklarla ilçemizde bağış kampanyaları düzenliyoruz. Bağışlar şifa bekleyen hastalara umut olduğu gibi bağışçıların da sağlıklarına faydalı oluyor. Hepimizin bir gün kana ihtiyacı olabilir. Bu farkındalığı göz önünde bulundurmalıyız. Tüm hemşehrilerimi düzenli olarak kan bağışı yapmaya davet ediyorum” dedi.
Kağıthaneliler, kan bekleyen hastalara umut oldu
Benzer Haberler
-
Zeytinburnu’nda Alya Merkezefendi Konutları’nın anahtar teslim töreni gerçekleştirildi
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Akışa yön veren bir gençlik yetiştireceğiz”
-
Kadıköy’de yapılacak dev cami için ilk kazı başladı
-
Halıyı tuvale çeviren mühendis çiftin eserleri hayran bırakıyor
-
Şehit Eren Bülbül’ün adı Arnavutköy’de açılan gençlik ve kültür merkezinde yaşatılacak
-
Filistin halkının yaşadığı zulmü anlatan “Sumud” dizisinin galası yapıldı
-
İletişim Başkanı Duran: “Gerçekleri olduğu gibi anlatmanın cesaret gerektirdiği bir dönemdeyiz”
-
Gençliğin yeni sessiz salgını: Sanal kumar ve bahis
-
Erdemli Gençlik Derneği Başkanı Ahmet Şanlıer güven tazeledi
-
Fatih’te tarihi surlarda cinayet hazırlığı: Polise gelen ihbar cinayeti önledi
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Ayasofya Camii’nde kıldı, Kur’an-ı Kerim okudu
-
İstanbul’da kurban kesimine bağlı 869 vatandaş yaralandı


