Ana Sayfa YAŞAM 6 Haziran 2016

Beykoz’da seyir teraslı cami

Beykoz Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Türkiye’nin ilk seyir terasına sahip, Karlıtepe Merkez Camii, Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü Hocaefendi, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in katılımıyla açıldı.

İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasını izleme imkânı sunan, alışılmışın dışında minare tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken Karlıtepe Merkez Camii kütüphanesi, konferans salonu ve seyir teraslı minaresiyle Cuma günü hizmete girdi.

Karlıtepe Merkez Camii açılış törenine Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü Hocaefendi, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Gürkan, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Karlıtepe Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Kurt, meclis üyeleri ve ilçe sakini katıldı.

 

MİNAREYE ASANSÖRLE ÇIKILIYOR

İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasını tepeden gören minareye asansörle de çıkılabiliyor. Temeli 2008 yılında atılan cami kütüphane, konferans salonu ve seyir teraslı minaresi ile hizmet veriyor.

SEYİR TERASLI CAMİDEN GÖRÜNÜMLE İSTANBUL KANATLARIN ALTINDA

Seyir Teraslı camiden görünüm, Sarıyer’den 3. köprünün ayaklarına ve Adalara kadar bütün İstanbul’u kapsıyor.

CAMİİ’NİN SEYİR TERASINDA ÜCRETSİZ KÜTÜPHANE

Karlıtepe Merkez Camii’nin, 52 metre yüksekliğindeki minaresinde seyir terası bulunuyor. Minarenin 44. metresinde ise 90 metrekare alana sahip bir kütüphane yer alıyor.

Dünyada var olan seyir teraslı binalara çıkmak ücrete tabiyken, vatandaşlar, Camiinin Seyir terası ve kütüphanesinden ücretsiz yararlanarak,  bir yandan eşsiz manzarayı seyrederken, aynı anda kitap okuma keyfi yapabiliyor.

ENGELLİLER İÇİN ABDESTHANE DE DÜŞÜNÜLDÜ

3 bin 500 m2 alan üzerindeki camideki diğer bölümlerde Gasilhane, 2 tane lojman, içerisinde sıcak suyu akan bayan ve erkek ayrı abdesthane ve engelli vatandaşlar için engelli abdesthanesi bulunuyor.  

selyus