Ana Sayfa EĞİTİM 23 Nisan 2015

Başkan Topbaş makamını bıraktı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda makamını Hekimoğlu Ali Paşa İlkokulu’ndan Hamza Emirhan Küçükler’e bıraktı.

Fatih’teki Hekimoğlu Ali Paşa İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri, 23 Nisan sebebiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki makamında ziyaret etti. Başkanlık makamını 4. Sınıf öğrencisi Hamza Emirhan Küçükler’e bırakan Kadir Topbaş, “Şu anda 15 milyonluk İstanbul’un sorumluluğunu aldın. İlk icraatının ne olmasını istersin” diye sordu.

Çocuklar için bisiklet yolu ve engellilerin rahat yürüyebilmeleri için yollar yapmak istediğini, ekonomik durumu iyi olmayan çocuklara burs vermek istediğini, yeşil alan ve parkların sayılarının çoğaltılmasını istediğini söyleyen Hamza Emirhan Küçükler, “İnsanları toplu taşıma araçlarına özendirebilmek için televizyonlarda kamu spotları yayınlardım. Kaçak yapıları önler, binaların cephelerini estetik hale getirirdim ve tarihi binaları restore ederdim. Toplum sağlığı için gıdaların değerini arttırırdım. Sokak hayvanlarına barınak yapardım” dedi.

Daha sonra Kadir Topbaş’ın özel kalemini arayan Hamza Emirhan Küçükler, çocuklar için bisiklet yolu ve engelli vatandaşların rahat yürüyebilmesi için yolla yapılmasını istiyorum” talimatını verdi.

Bir gazetecinin “Engelli vatandaşlar için yürüme yolları istemenizin özel bir nedeni var mı?” sorusu üzerine Hamza Emirhan Küçükler’in gözleri doldu. “Benim halam felç” diyen Küçükler, Kadir Topbaş ile öğrenici ve gazetecilere duygusal anlar yaşattı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Aziz Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiğini belirten Kadir Topbaş, “Bugünler aynı zamanda Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. Yıldönümü. Bugün aynı zamanda Regaip Kandili. Bütün güzellikler bir araya geldi” dedi.

Dünyada artık ekonomik savaşların ön planda olduğunu vurgulayan Topbaş, öğrencilere çok çalışmalarını ve başarılı olmalarını öğütledi. Okula Türk Bayrağı hediye eden Topbaş, kendisini ziyaret eden öğrencilere de mini tablet ve çeşitli hediyeler verdi.

Etiketler:
selyus