Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 24 Nisan 2015

İETT’nin ‘2014 Yılı Faaliyet Raporu’na onay

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İETT Genel Müdürlüğü’nün 2014 Yılı Faaliyet Raporu’nu onayladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İETT’nin 2014 Yılı Faaliyet Raporu’nu onayladı. İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci 1 milyar 332 milyon lira bütçeli İETT’nin İstanbul’un geneline yayılan 716 hatla toplu ulaşım hizmeti verdiğini, son 5 yılda hat sayısının yüzde 34 oranında arttığını ve 2014 yılında yolculuk sayısının Özel Halk Otobüsleri ile birlikte 1 milyar 225 milyona ulaştığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İETT Genel Müdürlüğü’nün 2014 Yılı Faaliyet Raporu’nu onayladı. Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın başkanlığında yapılan toplantıda faaliyet raporunu Belediye Meclisi’ne sunan İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, İstanbul’da toplu ulaşımın miladı olan İETT’nin 144 yıl önce hizmete başladığını, toplu ulaşımı açığa çıkmamış ihtiyaçları karşılayacak şekilde düzenleyerek hem ulusal hem de uluslararası alanda bilgi birikimini yönetmek misyonuyla hareket ettiğini belirtti.

YOLCULARIMIZLA İLETİŞİMİMİZ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

İETT’nin akademik kuruluşlarla ortaklaşa yürüttüğü “Esnek Toplu Ulaşım Modeli ve Konfor Artırımı” projesi sayesinde İstanbul’da toplu ulaşımın röntgeni çekilerek hatların iyileştirilmesi yoluna gittiklerini anlatan Kahveci, durakların sayısını son 5 yılda yüzde 22 oranında artırarak 12 bin 47’ye çıkardıklarını ifade etti. İETT’nin, Avrupa’nın en genç filosuna sahip olduğunu söyleyen Kahveci, filodaki tüm araçların akıllı otobüslerden oluştuğunu ve tamamının engelli erişimine uygun olduğunu söyledi. Akyolbil projesi sayesinde araçların anlık olarak takip edildiğini ve bilgilerin MOBİETT ve Nasıl Giderim uygulamalarıyla yolculara ulaştırıldığını anlatan Kahveci, “MOBİETT, 1.2 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Bu uygulamayla günde 2 milyona yakın sorgulama yapılıyor. Nasıl Giderim uygulaması ise toplu ulaşım modları arasında entegre edilerek alternatif rota önerileri sunuyor. Ayrıca yolcu bilgilendirmelerimizi 15 farklı kanaldan yapıyoruz. Web sitelerimizin yanında ALO 153 çağrı merkezi, sosyal medya, duraklar ve peronlardaki ekranlarımız, otobüslerdeki LCD ekranlar ve anons sistemimiz, mailing ve mesaj sistemimiz yolcularımızın bize, bizim de yolcularımıza kolaylıkla ulaşmamızı sağlıyor. Yolcularımızla iletişimimizin kalitesi bu yıl e-TR’de ödüle layık görüldü.” şeklinde konuştu. 

İETT,  MÜKEMMELLİK YOLUNDA İLERLİYOR

İETT’nin kalite yolculuğuna 2009 yılında hız vererek Entegre Yönetim Sistemi kapsamında aldığı kalite belgesi sayısını 12’ye çıkardığını söyleyen Kahveci, “Şeffaflık ve sürdürülebilirliği önemseyen bir kurum olarak 2014 yılında Küresel Raporlama Girişimi’nden (GRI) A+ (plus) değerlendirmesi alarak kamuda bir ilki gerçekleştirdik. 2014 yılında EFQM Türkiye Mükemmellik Ödülü’nün sahibi olduk. Şimdiki hedefimiz Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü ve Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü kazanmak.” dedi. İnsanı en değerli varlık olarak kabul eden İETT’nin eğitime büyük önem verdiğini anlatan Genel Müdür Kahveci, bu amaçla İETT Ulaşım Akademisi ve Liderlik Akademisi’ni kurduklarını, ayrıca uzaktan eğitim sistemi sayesinde birçok programı uygulama imkanı bulduklarını anlattı. Konuşmasının devamında İETT’nin çevreci uygulamalarına değinin Kahveci, filoda bulunan araçların tamamının Avrupa standartlı motora sahip olduğunu, filoda yer alan doğalgaz yakıtlı otobüslerin yanı sıra elektrikli otobüslerin de denendiğini söyledi.

SÜREKLİ ÖĞRENME KÜLTÜRÜ

Konuşmasının son bölümünde İETT’nin kültür-sanat faaliyetlerine olan katkısı ve sosyal sorumluluk projelerine değinen Kahveci, “Kurum tarihimizle ilgili birçok bilgi ve dokümanı arşivlerimizde detaylı çalışmalar yaparak kitaplaştırdık. Son olarak “Hatıralarla İETT” isimli kitabı yayınladık. İETT’de sürekli öğrenme ve gelişmeyi bir kurum kültürü haline getirdik. Bunun için son derece verimli sonuçlar aldığımız Transist Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı’nın 7.’sini gerçekleştirdik.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Etiketler:
selyus