Ana Sayfa YAŞAM 13 Ocak 2018

Bem-Bir-Sen gazetecileri yine unutmadı

Bem-Bir-Sen 7 No’lu Şube, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” vesilesiyle İstanbul’un Yerel ve Ulusal basını kampa götürdü. 12-14 Ocak tarihleri arasında İHLAS Armutlu tesislerinde Şube Başkanı Niyazi Karakoç’un öncülüğünde gerçekleşen programda bir de basın toplantısı düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Başkan Karakoç, gazetecileri desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İstanbul Takipte Haber Sitesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Adil Yelkenci ile Köşe Yazarı Veli Dalbudak, başarılarından dolayı programda ödül aldı.

Ayrıca toplantıda söz alan gazeteciler de Bem-Bir-Sen 7 No’lu Şube Başkanı Niyazi Karakoç ve ekibine bu güzel davetten dolayı ayrı ayrı teşekkür ettiler.

Her yıl “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısı ile bir araya geldiklerini belirten Bem-Bir-Sen 7 No’lu Şube Başkanı Niyazi Karakoç, “Bizler sadece memur arkadaşlarımızın hak ve hukukunu değil, aynı zamanda sosyal konulara da duyarlı bir sendikayız. Meslektaşınız İsmail Güneş hepimizin kanayan yarası, özellikle ölümünün faili meçhul olarak kalması ve çözülmemesi hepimizi üzmektedir. Şunun da altını çizmek lazım, basın şehidimiz İsmail Güneş ölmeden önce “Bu adamlarda kim” sözü hala kulaklarımızda. O söz; onu ve diğerlerini orada birilerinin öldürdüğünü açık delilidir. Allah hepsine rahmet eylesin. Sendika olarak sosyal yardımlarda yaptıklarını ifade eden Başkan Karakoç, Afrika’ya gidip yarımlarda bulunduk. Bizleri görünce Türkler geldi diye ayrı bir mutlu oluyorlar.  Orada eşini kaybetmiş bir anneye çocuklarının adını sorduğumuzda ‘Turkia’ diye cevap veriyor. Niye çocuğun adını Turkia verdiniz? dediğimizde Türkiye güçlü bir ülke, sizinle bağımız olduğunu bilsinler ve bize zarar veremiyorlar diyor o anne! Yaptığımız bütün etkinlikleri haber yapıyorsunuz. Zor şartlarda görev yapan tüm gazeteci dostlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

selyus