Ana Sayfa YAŞAM 21 Kasım 2018

Mülteci çocuklar İBB Çocuk Meclisi’nde

İBB Çocuk Meclisi de Dünya Çocuk Hakları Günü’nde mülteci çocuklarla bir araya geldi ve çeşitli faaliyetler gerçekleştirdi. İBB Çocuk Meclisi 100 mülteci çocuğa çeşitli hediyeler takdim etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı. Başkan Uysal, İBB Meclisi’nde yaptığı konuşmada Çocuk Hakları Günü’ne özel olarak değinerek, “Bugün Dünya Çocuk hakları günü. Bütün dünyadaki çocukların artık kendi doğal haklarıyla, o haklardan mahrum olmadan yaşayabildiği bir dünya temenni ediyorum. Üzerimize düşen görevler olduğu bilinciyle Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyorum. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek ve daha iyi bir dünya diyorum” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi de 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. İBB Çocuk Meclisi üyeleri İlk olarak TÜBİTAK’ın Ümraniye Belediyesi Kültür Sanat Sergi Salonu’nda düzenlediği İstanbullu Çocukların Doğaya ve Kente Uyumu Proje sergisini gezdi.

Daha sonra Sultanbeyli’de Mülteciler ve Sığınmacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Çocuk Hakları Çalıştayı’na katılan İBB Çocuk Meclisi üyeleri programda Türkiye’de bulunan Suriyeli mülteci çocuklarla bir araya geldi.

KIYMAZ: “TÜM ÇOCUKLARIN MUTLU OLACAĞI BİR DÜNYA İSTİYORUZ”

Çocukların Birleşmiş Milletler’den ve tüm dünyadan isteği savaşlardan dolayı hiç bir çocuğun evini ve yurdunu terk etmek zorunda kalması olduğunu dile getiren İBB Çocuk Meclisi Başkanı Dilara Kıymaz, “Rengimiz farklı olsa da, aynı dili konuşamasak da, doğduğumuz yer ve yetiştiğimiz kültürler farklı olsa da biz çocuklar yan yana geldiğimizde birbirimizle anlaşabiliyor, birbirimizi anlayabiliyoruz. Tüm ülke yöneticilerinden de beklentimiz, biz çocuklar için sağlıklı bir gelecek inşa etmeleri ve gelecekte tüm çocukların mutlu olabileceği bir dünya bırakmalarıdır” diye konuştu. İBB Çocuk Meclisi üyeleri programdan sonra ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye’de bulunan 100 Suriyeli çocuklara çeşitli hediyeler verdi ve çeşitli eğitim faaliyetlerine katıldı.

selyus