Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

ADAY ADAYI OLMASINA OLDUN DA EHLİYETİN VE LİYAKATIN YETERLİ Mİ?

AK Parti’de Belediye Başkan Aday Adayı müracaatlarını başladığı günden beri yakından takip ettim. İstanbul’da ilçe belediye başkanlığı için müracaat eden 555 aday adayından yaklaşık 200’ü Anadolu Yakası’nda.

Bu aday adaylarını yakından mercek altına aldığımızda, tanıdığımız 8-10 istisna isim dışındakilere şöyle bir baktığımızda bunlar mı yönetecek belediyeleri düşüncesine kapılarak mevcut belediye başkanları devam etsin daha iyi diyesim geliyor! Ki mevcut belediye başkanlarının içinde yetersiz olup gitmesi gerekenler var!

Aday adaylarında aranan özellikleri AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

Ehliyet ve liyakat esastır diyen Başkan Erdoğan, “Bize lütfen ehli tevazu, yani tevazu ehli isimler getirin. Öyle halkına tepeden bakacak adamları bize getirmeyin. Gurur, kibir abidesi insanları bize getirmeyin. Hem işini iyi bilecek hem çalışacak hem de bu davayı iyi hazmetmiş olanları bize getirin. Hiç ilgisi alakası olmayan, ‘ama işte seçime gidiyoruz bu vesileyle onu da buradan aday yapalım’ hayır yok öyle bir şey, emeği olacak. Şehirlerimize ve ülkemize en iyi hizmetleri getirecek isimlerle seçimlere girdiğimizde, bundan milletimizle birlikte partimiz ve bizler de kazançlı çıkarız. Yani adayın da bir karşılığının olması lazım. Sadece partinin karşılığına sığınarak adaylık değil, adayın da bir karşılığı olacak” diyor.

Tamam da reisin bu saydıkları kaç aday adayında var? Bende merak ettim! Yakından tanıdığımız istisnaları ayrı tutalım tabii ki…

Yani daha açıkçası dürüst, ilkeli, projeleri ve bilgi birikimleriyle liyakatli olan kaç tane aday adayı var bunca ismin arasında!

Kimse kusura bakmasın da aynaya bakmadan aday adayı olanlar var! Kardeşim hele bi geç aynanın karşısına; “ben belediyeyi yönetebilir miyim, reisin söylediği o vasıflar bende var mı?” diye bir sor kendi kendine..!!

Daha partinin yolunu bilmiyorsun ve partide kimseyi tanımıyorsun ama gidip aday adayı oluyorsun!

Tabi bir de partiye seçimden seçime uğrayıp hiç de sıkılmadan aday adayı olanlar var…

Hele şu AK Parti’li olmayan aday adayları var ya basacaksın onlara sopayı!

Ya sözünde durmayanlar için ne demeli..!! Bu sözünde durmayan aday adaylarına yarın görev verildiğinde halka verdikleri sözleri de tutmazlar…!!!

Bazı aday adayları sosyal medyalarda yaptıkları imla hatalarıyla dolu yazılı paylaşımlarda çakma diplomalı olduklarını nasıl da belli ediyorlar!

Bir de projen var mı sorusuna o kolay diyerek yalan söyleyenler var ya bunlara da basacaksın sopayı! Az mı yersin çok mu yersin..!!

Haa unutmadan, belediye başkan aday adayı olup da esas niyeti meclis üyesi olmak isteyen Şam kurnazlarını da bu sopa merhalesine alabiliriz…

Benim üzüntüm ne biliyor musunuz? Bu davaya bunca yıl hizmet etmiş, geçmişinde dava bilinciyle yol yürümüş samimi insanlar diğer malum çoğunluğun arasında yok oluyorlar. İnanın bunu bir türlü kabullenemiyorum! Zaten bu yazıyı yazmamın nedeni de buydu…

Bu kutlu yolda samimi olan ve Allah rızası için hizmet etmek niyetiyle aday adayı olanların yolu açık olsun…

selyus