Ömer Şahan, CHP’lilere ‘Veda Hutbesi’ temalı insan hakları dersi verdi
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 1. oturumunda “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” nedeniyle meclis üyelerinden açıklamalar geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Şahan’da sataşmalar üzerine söz alarak ‘Veda Hutbesi’ temalı insan hakları dersi verdi. Mecliste insan haklarıyla ilgili gereksiz ve mesnetsiz açıklamalar yapan CHP’lilere cevap veren Şahan açıklamasında, “İnsanlık tarihinin ilk ve en kalıcı insan hakları manifestosu Hazreti Peygamberimizin (S.A.V.) 6 Mart 632 tarihindeki ‘Veda Hutbesi’dir” dedi.
İNSAN HAKLARI KALICI MANİFESTOSU ‘VEDA HUTBESİ’DİR
CHP Meclis Üyesi Seyit Ali Aydoğmuş’un tahrik içeren konuşmasına cevap veren Ömer Şahan, “Seyit Ali bey, şu konuşmanızın insan haklarıyla hiç alakası yok. Yaşınız benden büyük size bir öneride bulunayım. İnsanlık tarihinin ilk ve en kalıcı insan hakları manifestosu Hazreti Peygamberimizin (S.A.V.) 6 Mart 632 tarihindeki ‘Veda Hutbesi’dir. Eğer bir insan hakları manifestosu arıyorsanız, bir insan hakları bildirgesi arıyorsanız, onun baştan sona bir okuyun ve özümseyin” diye konuştu.
ŞAHAN, VEDA HUTBESİNDEN İNSAN HAKLARINI İÇİNE ALAN BİR PARAGRAF OKUDU
Konuşmasına devam eden Şahan, “Hazreti Peygamberimiz Veda Hutbesinde diyor ki: “Ey insanlar, kanlarınız, canlarınız, yaşama hakkınız, mallarınız, namuslarınız, haysiyet ve şerefleriniz, vücut bütünlüğünüz, Rabbinizle buluşacağınız güne kadar bu ayınızda, bu beldenizde, bu gününüzde saygıya, korumaya layik olduğu gibi saygıya ve korumaya layiktir ve öyle kalacaktır”
EĞER BİR İSTİSMAR VARSA BUNUN ALASINI PKK, PYD YAPMAKTADIR
Konuşmasını sürdüren Ömer Şahan, “Hükümetimizin son 16 yıldır insan haklarıyla ilgili yaptıkları ortada. Bunları görmezden gelerek başka bir Türkiye’yi tasvir etmenin doğru olmadığı düşüncesindeyiz. İnsan hakları hepimiz için geçerlidir. Hepimizin ihtiyacı olan bir şey. Bunu söylerken dünyanın değişik yerlerinde açlıktan ölenleri görmezden gelemeyiz. Eğer çocuk istismarından ve cinsel istismarından bahsediyorsak PKK ve PYD’nin 12-13 yaşında çocukları kandırarak dağa çıkarıp orda yaptıkları istismardan bahsetmek gerekir. Eğer bir istismar varsa bunun alasını PKK, PYD bu ülkenin çocuklarını dağa çıkarıp yapmaktadır” diyerek konuşmasını tamamladı.
Benzer Videolar
-
CHP’de çok önemli bir kayıp: Ekrem İmamoğlu istifa etti
-
AK Parti Ataşehir’den Hakk’a yürüyen teşkilat mensuplarının ruhuna Kur’an-ı Kerim Tilaveti
-
Adalet Bakanı Akın Gürlek: “Terörsüz Türkiye hedefimiz huzuru, güveni ve kardeşliği kalıcı hale getirecek”
-
AK Parti’nin 25. yılında ebediyete irtihal eden teşkilat mensupları dualarla anıldı
-
Meclis’te tarihi gün! Terörsüz Türkiye yasası kabul edildi
-
AK Parti Üsküdar’da seçimlerin iptali için yargıya başvurdu: “Divan Başkanı oyları karıştırdığını açıkça kabul etmiştir”
-
Tülay Kaynarca oğlunun mürüvvetini gördü
-
Seyfettin Yıldırım sizin bu yaptığınız nankörlük değil mi?
-
MHP Şile İlçe Başkanı Mustafa Pıçak güven tazeledi
-
AK Parti İstanbul’dan “AK Belediyeciliği Yerinde Gör” programı
-
Adalet Bakanı Gürlek: “Devletimizin imkanları, kurumlarımızın tecrübesi ve hukukun kudreti her türlü suç yapılanmasından üstündür”
-
İçişleri Bakanı Çiftçi: “Yaklaşık 7 bin 500 aranan şahsı bu yılın ilk 7 ayında yakalamış durumdayız”


