Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Nisan 2017

Ataş, “Milletin iradesinin üstünde hiçbir güç yoktur”

Ümraniye’de ÇEM-DER’in kahvaltısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “Bu milletin iradesiyle artık kimse oynayamayacak. Hiçbir vesayet odağı milletin iradesinin üstünde kendisini güçlü göremeyecek. Milletin iradesinin üstünde hiçbir güç yoktur. Sadece milletin seçtikleriyle bu ülke yönetilsin.”

Çemişgezek ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği (ÇEM-DER) üyeleri Ümraniye Nikah Sarayı’nda sabah kahvaltısında bir araya geldi. ÇEM-DER üyelerinin hazır bulunduğu kahvaltıya; Sancatepe Kaymakamı Metin Kubilay, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Avrupa Birliği ve Devlet eski Bakanı Egemen Bağış, AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu ile davetliler katıldı.

Birlikte yapılan kahvaltının ardından söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, kayyum atanan Tunceli Belediyesi ile Ümraniye Belediyesi’nin kardeş belediye olduğunu söyledi. Başkan Can, “Biz doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle, Alevi’si ile Sünni’siyle, Laz’ı, Çerkez’i, Kürt’ü, Türk’ü ile tek milletiz. Bir bayrak altında tek vatanda tek devlet olarak devam etme kararlılığı içinde yukarıya tırmanmanın kararlılığını göstermek istiyoruz. Munzur Çayı kenarında bizi hatırlayacakları küçük bir hizmet sunmak istiyoruz. 16 Nisan’da Türkiye yukarıya doğru tırmanarak ufka baksın” dedi.

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 16 Nisan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi referandumuna değindi. Milletin iradesi dışında bir iradenin olmaması gerektiğini söyleyen Ataş, “Bu ülkenin geleceği için millet olarak siyasi görüşlerimizi, farklılıklarımızı bir kenara bırakalım. Bu milletin iradesiyle artık kimse oynayamayacak. Hiçbir vesayet odağı milletin iradesinin üstünde kendisini güçlü göremeyecek. Milletin iradesinin üstünde hiçbir güç yoktur. Sadece milletin seçtikleriyle bu ülke yönetilsin. Hiçbir müdahaleye müsaade edilmeyen bir yönetim biçimiyle bu ülke yönetilsin istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından programa katılan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a plaket, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’a da üzerinde “evet” yazılı baklava takdim edildi.

selyus