Ana Sayfa Uncategorized 28 Nisan 2019

Erdoğan’dan kibirli azarlaması

Erdoğan, “Arkadaşlar tevazu içinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. ‘Elim kirlenir’ diye eli sıkmayan bir belediye başkan adayımız varsa kaybeder ve kaybetti. Siz belediye başkanlarımız el de sıkacaksınız vatandaşlarımızla kucaklaşacaksınız. Kendisini ülkesinden ve partisinden büyük görerek bu yolda yürümeye kalkanlar zaten baştan kaybetmiştir.”

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Kızılcahamam’da yapılan 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanışına da katılarak bir konuşma yaptı.

“AK PARTİ 82 MİLYON VATANDAŞIMIZIN HER BİRİNİN UMUT KAPISIDIR”

AK Parti’li belediye başkanlarına vatandaşlarla iç içe bir hizmet anlayışında olmaları gerektiği çağrısı yapan Erdoğan, yatay mimaride olan ısrarını yineledi. Erdoğan konuşmasının devamında, “AK Parti 82 milyon vatandaşımızın her birinin umut kapısıdır. Hiç kimsenin şahsi ajandası, Türkiye’nin ve artık kaderi ülkemizle bütünleşmiş olan AK Parti’nin misyonunun önüne geçemez. Kendisini ülkesinden ve partisinden büyük görerek bu yolda yürümeye kalkanlar zaten baştan kaybetmiştir. Böylelerinin Türkiye’ye ve AK Parti’ye kaybettirmesine de izin veremeyiz. Bizim mücadelemiz CHP’ye oy verenleri bu çarpık zihniyetten kurtarma mücadelesidir. Arkadaşlar tevazu içinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. ‘Elim kirlenir’ diye eli sıkmayan bir belediye başkan adayımız varsa kaybeder ve kaybetti. Siz belediye başkanlarımız el de sıkacaksınız vatandaşlarımızla kucaklaşacaksınız. Kendisini ülkesinden ve partisinden büyük görerek bu yolda yürümeye kalkanlar zaten baştan kaybetmiştir.

“HER ALANDA ADALETİ GÖZETECEĞİZ”

Böylelerinin Türkiye’ye AK Parti’ye kaybettirmesine izin veremeyiz. Arkadaşlar kimlerle oturuyorsunuz kimlerle kalkıyorsunuz buna da çok dikkat etmeniz lazım. Eğer bizler hakikaten bu tür insanlarla oturup kalkarsak bunun bedelini bize halk ağır ödetir. Bunlara çok dikkat edeceğiz. Terör tehdidi altındaki ülkemizde yöneticilerimizin güvenliğini elbette sağlayacağız ama bunu asla bir saltanat haline getirmeyeceğiz. Az önce bir büyükşehir belediye başkanım bana ’20 küsür kat inşaat yapıyorlar bunu yıkabilir miyim’ dedi. Hiç tereddüt etme yık dedim. Biz yatay mimari diyoruz. İstisnalar kaideyi bozmaz. Bundan içimizde rahatsız olanlar da olabilir. Millete en iyi hizmeti kim yapıyorsa onunla yola devam etmek, ülkenin ve partimizin yöneticisi olarak bizim görevimizdir. Burada şimdi ben tüm belediye başkanlarıma bu konularda hassas olmalarını özellikle rica ediyorum. Biz yatay mimari diyoruz. İstisnalar kaideyi bozmaz. Biz özellikle yerel mimari başta olmak üzere adımlarımızı buna göre atmalıyız. Bu konuda tereddütler varsa yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımla irtibat kuracaksınız ona göre adımlarımızı atacağız. Böyle bir konuda izin verilsin mi verilmesin mi hep birlikte oturur konuşur adımı ona göre atarız. Şehirlerin yapılmasında planlamasında bunlara dikkat etmemiz lazım. Her alanda adaleti gözeteceğiz” dedi.

selyus