Ana Sayfa KADIN 26 Kasım 2019

İstanbullu AK Kadınlardan “Kadına Yönelik Şiddet”e karşı güçlü dayanışma

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İlçe Kadın Kolları Başkanları ve İlçe Kadın Teşkilatlarının katılımıyla, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” basın toplantısı düzenledi. Beyazıt Meydanı’nda düzenlenen toplantıda bir araya gelen binlerce kadın teşkilatları, ellerindeki turuncu balonlar ve “Kadın Allah’ın Emanetidir”, “Kadın Erkek Güçlü Yarınlara”, “Aile Güçlenirse Birey Güçlenir”, “Çocukluk Bugüne Işık Tutan Aynadır”,  “Kadın ve Erkek Biriz, Birlikte Güçleneceğiz” gibi Türkçe ve İngilizce yazılı pankartlarla kadına yönelik şiddete karşı mesaj verdiler.

Basın açıklamasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, İstanbul Milletvekilleri İffet Polat, Tülay Kaynarca, Serap Yaşar, Emine Sare Aydın Yılmaz, AK Parti MKYK Üyesi Tuğba Işık Ercan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Beyoğlu Belediye Başkanı Av. Haydar Ali Yıldız, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı İlhan, 39 İlçe Kadın Kolları Başkanı ile üyeleri ve çok sayıda kadın yer aldı.

“HDP DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE YAVRULARINA KAVUŞMA ACISIYLA GÖZYAŞI DÖKEN ANALARIMIZIN HAYKIRIŞLARINA KULAK VERİLMELİDİR”

Çağrılarını sadece kadınlara değil, insanlıktan nasibini almış herkese yapmak üzere 81 ilde eş zamanlı toplandıklarını söyleyen İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan, “Her kadın konusu gündeme geldiğinde veya acı bir hadise yaşandığında devletimizle dayanışma yerine bir takım çevrelerin bu meseleyi istismar etmeleri, kendi çirkin siyasetlerine malzeme yapmaları da bir başka hakikattir. Dolayısıyla biz bugün öncelikle herkesi genel geçer açıklamalar yapmak yerine samimiyete davet ediyoruz.

Analarımızın haykırışlarına kulak verilmelidir. Yaşanan acıların, ilkelliklerin, cehaletin yurtta ve dünyanın her yerinde son bulması için insanları hep birlikte gerçek anlamda bir dayanışmaya davet ediyoruz. Bugün gerçekten bir dayanışma günü ise başta HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde yavrularına kavuşma acısıyla gözyaşı döken analarımızın haykırışlarına kulak verilmelidir. Her türlü terör örgütü lanetlenerek, annelerimizin taleplerinin karşılanması için dürüstçe somut adımlar atılmalıdır. Gerçekten dayanışma günü ise sokakta yürüyen tüm kadınların kılık ve kıyafetine bakılmaksızın yaşam tercihini veya inancını öne çıkarmadan, tüm siyasi partiler tutarlı ve ortak tavır içinde olmalıdır. Bugün kadına şiddet konusunda dayanışma mesajı verilecekse öncelikli olarak bir grup başkanvekili partisinden olmayan kadın grup başkanvekiline haddini bildirme hadsizliği gösterdiğinde bizzat kendi partisinin binlerce kadın üyesi tepki vermelidir” dedi.

İlginizi çekebilir

Gülcan Eser’e önemli görev

Gülcan Eser’e önemli görev

selyus