Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Kasım 2015

AK Kadınlar şiddete karşı durmaya kararlı

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, Üsküdar Sahilinde “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’’ nedeniyle bir basın açıklaması gerçekleştirerek “Şiddete Karşı Dur, İnsanlığın Gereği Budur ve Her Türlü Şiddete Hayır” dedi.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, Üsküdar Sahilinde “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” nedeniyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi. “Şiddete Karşı Dur”, “İnsanlığın Gereği Budur”, “Her Türlü Şiddete Hayır” temalarıyla ve “Erkeklik Kadına Vurmakla Değil.. Onu Korumakla Gösterilir”, “Haykır Herkes Duysun, Kadına Şiddet Dursun”, “Bileğinle Değil, Yüreğinle Gel”, “Şiddet Uygulamak Güç Değil, Acziyettir”, “Vurur Yüze İfadesi, Kadına Şiddetsiz Dünya Bitanesi”, “Şiddet Acizliktir” “Güçlü Kadın Güçlü Türkiye gibi daha birçok dövizleriyle meydanı dolduran binlerce AK Kadınlar, kadına şiddeti protesto etti. 25 Kasım Çarşamba günü İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat’ın yaptığı basın açıklamasına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnal Tekin’de destek verdi. Basın açıklamasının ardından dünyada bir daha şiddet olmaması dilek ve temennileriyle göndere güvercin uçuruldu. 

“SADECE KADINA YÖNELİK DEĞİL, HER TÜRLÜ ŞİDDETİ KINIYORUZ”

Kadına şiddet uygulayan her kim olursa olsun kınadıklarını ifade eden AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” vesilesiyle burada bizlerle olduğunuz için teşekkür ederiz.

Kıymetli basın mensupları ve değerli yol arkadaşlarım; İnsan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddeti üzüntüyle kınamaktayız. Sadece kadına yönelik şiddeti değil, toplum içinde var olan, kısacası bireyin bireye, bireyin çevre ve diğer canlılara olan şiddetin bütün türlerini kınıyoruz. Tüm dünyada kabul edilmiştir ki, kadına yönelik her türlü şiddet suçtur, hatta bazı durumlarda savaş suçu bile sayılabilmektedir.

Bizler AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları olarak, her türlü şiddete karşı elimizden geleni mücadeleyi yapmaya devam edeceğiz. Nitekim AK Parti iktidarları dönemlerinde kadına yönelik şiddet alanında yasal çerçevede oluşturulan iyileştirici birçok düzenlemeye gidilmiştir. Bu düzenlemelerin ilki 6284 sayılı İstanbul Sözleşmesiyle ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair kanunla şiddet uygulayan kişi hakkında alınabilecek tedbirler tüm ayrıntılarıyla düzenlendi.

14 Pilot İl’de “şiddet önleme ve izleme merkezleri (ŞÖNİM) kuruldu. Bu merkezler 81 İl’de yayılacak, şiddete uğrayan kadına her türlü yasal koruma sağlanacak ve başvuracakları merkezler daha erişilebilir hale getirilecek. Böylelikle devletimizin koruması altında olan kadın hiçbir şekilde şiddete maruz kalmak zorunda bırakılmayacaktır” dedi.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET GELİŞMEMİŞ TOPLUMLARIN BAŞVURDUĞU BİR YÖNTEMDİR”

Başkan Polat konuşmasına şöyle devam etti: “AK Parti, kadına yönelik yapılan tüm düzenlemelerde kadın hakları meselesini hiçbir zaman cinsiyetçiliğe indirgememiş, bunu insan hakları ihlali olarak kabul etmiş ve mahkemelerde de kadına ve çocuğa yönelik şiddet suçlarında hakim inisiyatifi olan ceza indirimlerine karşı çıkmıştır. Zira Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun da dediği gibi ‘’incinen kadının yanında olacağız, kadına şiddete karşı durmadan mücadele edeceğiz.

Kadına yönelik şiddet gelişmemiş toplumların başvurduğu bir yöntemdir. Bizim medeniyetimiz yaşadığı coğrafyaya kadınların adını vererek, Anadolu diyecek kadar kadına saygı duymuştur” şeklinde konuştu.

“ÖZGECAN YASASININ’’ KARARLILIKLA TAKİPÇİSİYİZ”

Başkan İffet Polat, “AK Parti İl Kadın Kolları olarak, bizler de kadının tüm sorunlarının irdelenmesi, çözüm önerilerinin sunulması, toplumsal farkındalık oluşturulması için kadının karşılaştığı her türlü haksızlığa karşı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kısa bir süre önce toplum olarak acısını hep birlikte yaşadığımız Özgecan kardeşimiz için, kampanyasına öncülük ettiğimiz yasanın ‘’Özgecan yasasının’’ kararlılıkla takipçisi olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isterim.

Ayrıca dün kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Gününü tekrar kutluyor, şiddetin en büyük panzehirinin aile ve değerli öğretmenlerimizin çabaları olduğuna inanıyoruz. Unutulmamalıdır ki, “eğer bir ülkede kadınlar gülüyorsa o zaman o ülke mutlu olur” Her türlü şiddete HAYIR diyor, bu konuda bize gösterdiğiniz ilgiye ve desteğe teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“KADINLARIMIZIN BU MEDENİYETİN OLMAZSA OLMAZLARIDIR”

Öncelikle Üsküdar hoşgeldiniz diyerek konuşmasına başlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’’ Aslında sadece bir gün değil, her gün bu anlayışta olmamız lazım. Hatta buda yetmez, bütün hayatımızı, karakterimizi, davranışlarımızı ve icraatlarımızı kadına karşı şiddette asla ve asla kullanmamalıyız. Ömrümüzün her ani böyle olmalı. Kadın Kolları başkanımız İffet Hanım, Üsküdar’dan dünyaya haykırmayı uygun buldu. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın bu medeniyetin olmazsa olmazları olduğuna, sevginin, şefkatin, huzurun ve mutluluğun kaynağı hanımların, annelerimizin, eşlerimizin  olduğuna inanan bir medeniyetin mensuplarıyız. Onun içindir ki kadına şiddet olsa olsa cehaletin sonucudur. Cehalet bizden uzak olsun. Kadın demek, huzur demek, mutluluk demek, sevgi demek, barış demek, bereket demek, bolluk demektir. Bu etkinlik bir hanım sultanlar şehri olan Üsküdar’ımıza yakıştı” şeklinde konuştu.  

“KADINA ŞİDDETİ ÇOCUKLARIMIZI İYİ YETİŞTİREREK ÖNLEYEBİLİRİZ”

Bu hassas konun sadece yasa çıkarmayla halledilemeyeceğini söyleyen İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnal Tekin, “Kadına şiddeti sadece yasalarda düzenleme yaparak önleyemeyiz. Bu nedenle kadın olsun, erkek olsun çocuklarımızı çok iyi bir şekilde yetiştirip onları topluma kazandırmalıyız. Onlara iyi bir eğitim vermezsek sadece kadın sığınma evleri açarak bunun üstesinden geleceğimizi düşünmüyorum. Bu yüzden herkes önce kendi çocuklarına yeterli eğitim ve danışmanlığı verecek” dedi.

     

selyus