Haddini bil, hadsiz Bingür Sönmez!

Haddini bil, hadsiz Bingür Sönmez!

Koronavirüs pandemisi sürecinde halkı kışkırtan açıklamalarıyla tepki çeken Prof. Dr. Bingür Sönmez, aşı olmayanları vatan haini ilan etti. Daha önce toplu mezarlar yetmeyecek diye topluma korku pompalayan Sönmez, aşı yaptıracaklarla aşı yaptırmayanları karşı karşı getirmeye çalıştı. Sönmez’in skandal sözlerinin ardından “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçu nedeniyle savcılığın harekete geçmesi bekleniyor. Öte yandan kuralları kendilerinin koyacağı yönünde ifadeler sarf eden Sönmez’in, sosyal medyada “mason” olduğu iddia edilen bir liste de paylaşıldı.

Yeni Akit gazetesinin haberine göre daha önce pandemide “toplu mezarların yetersiz olacağı” şeklinde açıklamalarda bulunarak halkı galeyana getirmeye çalışan Prof. Dr. Bingür Sönmez, yine ortaya çıktı. Fox TV’de canlı yayına katılan Prof. Dr. Bingür Sönmez, yeni bir provokasyona imza attı.

“ONLARA KIZ BİLE VERMEYECEĞİZ, RESMİ DAİRELERE GİREMEYECEKLER, KURALLAR KOYACAĞIZ”

Aşı yaptıracak ve yaptırmayacaklar arasından kışkırtan açıklamalarda bulunan Bingür Sönmez, kuralları kendilerinin koyacağını ima ederek ahkam kesti ve “Ben aşı yaptırmam diyenler vatan haini! Onlara kız bile vermeyeceğiz. Resmi dairelere giremeyecekler. Okullara gidemeyecekler. İnsan vücudunun dokunulmazlığı nedeniyle mecbur etme şansımız yok ama kurallar koyacağız. Nasıl sokağa çıkmanın kuralları var, aşıda da kurallar koyacağız. Resmi daireler giremeyecekler, otobüslere binemeyecekler, toplu taşımadan faydalanamayacaklar. Başka bir çare yok.” ifadelerini kullandı.

PROVOKASYONA BİRÇOK KESİMDEN BÜYÜK TEPKİ

Sönmez’in açıklamalarının ardından birçok kesimden büyük tepki geldi. Sönmez’in provokatif açıklamalarına tepki gösteren vatandaşların “#haddinibilbingursonmez” etiketi, Twitter’da Türkiye gündemine yerleşirken on binlerce tweet atıldı. Yeni Akit

selyus