Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Ocak 2021

AK Parti il ve ilçe kongrelerinin başlama tarihi belli oldu

Parti Sözcüsü Ömer Çelik,”13 Ocak’tan itibaren il kongrelerimize Kovid önlemlerine uyarak yeniden başlıyoruz”

AK Parti Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.

Çelik, yeni yılın ilk MYK’sinin partisine ve milletine hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MYK toplantısında, geçen yıl yapılan faaliyetlerle ilgili değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Çelik, teşkilat çalışmaları, partinin hedefleri ve yapılması planlanan çalışmaların yanı sıra iç ve dış politika ile ekonomi gibi konuların kapsamlı olarak ele alındığını kaydetti.

“13 OCAK’TAN İTİBAREN İL KONGRELERİMİZE KOVİD ÖNLEMLERİNE UYARAK YENİDEN BAŞLIYORUZ”

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MYK üyeleri için teşkilat çalışmalarının MYK Toplantısı’nda en önemli konuların başında geldiğini anımsatarak, “Bu Kovid sürecinde teşkilat arımızla bir araya gelme konusunda çeşitli sıkıntılar oldu ama tabii ki kongre süreçlerimiz devam edecek. 13 Ocak’tan itibaren il kongrelerimize Kovid önlemlerine uyarak yeniden başlıyoruz. Yeni dönemde biraz sonra sizinle paylaşacağım konular çerçevesinde demokrasi konusunda, reformlar konusunda ve hedeflerimiz konusunda yürüyeceğimiz yollar ile gerçekleştireceğimiz faaliyetler var.” diye konuştu.

AK Parti’nin Olağan Büyük Kongresine yönelik soru üzerine Çelik, büyük kongrenin takviminin teşkilat başkanlığınca çalışılacağını, bunun il kongrelerinin takviminin iyi işlemesine bağlı olduğunu, kongrelerin sürdüğünü, daha sonra bu konunun Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağını ardından da kamuoyuna açıklanacağını aktardı.

Çelik, Büyük Kongrenin, gerçek bir demokrasi şöleni, reform kongresi olacağını vurguladı.

selyus