Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Aralık 2021

“Kemal Kılıçdaroğlu ve yanındaki 4-5 kişiyi sokağa çıkamaz hale getireceğim”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Milletvekili Mehmet Sevigen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulunca partisinden ihraç edildi.
Mehmet Sevigen, “Gerekçeli kararı bekliyorum. Kemal bey ve etrafında partiye çöken 4-5 kişi var. Bu partiye çökenlerden bu partiyi temizleyeceğiz.”
Sabah gazetesine konuşan Sevigen, “Bana, ‘Kemal Bey’i eleştiremezsin diye yazı gönderdiler.’ Kemal Bey kim? Kemal Bey kendisini tövbe haşa ilah mı görüyor? CHP Genel Başkanı her dönem eleştirilebilmiştir. Kemal Bey eleştirilemez diye bir şey mi var! Ben bu talimatı kabul etmedim” ifadelerini kullandı.
KEMAL BEY BİZİM YANIMIZDA KİM!
Mehmet Sevigen, “Mücadelemiz sürecek. Hukuki ve siyasi mücadeleye devam edeceğiz. Atatürk’ün emanetini, Atatürk’e ‘kefere’ diyenlere, PKK’ya PYD’ye ‘terör örgütü’ diyemeyenlere, FETÖ’den bu partiyi temizleyemeyenlere teslim etmeyeceğiz. Bizim bu partide Kılıçdaroğlu’ndan fazla emeğimiz vardır. Kemal bey bizim yanımızda kim! Biz bu partiye yıllarca her kademede hizmet ettik. Bizi ayağa düşürmelerine izin vermem. Gerekçeli karar sonrası bakacağım, bir haksızlık varsa kavga etmek istemiyordum ama onları sokağa çıkamaz hale getireceğim”

selyus