Ana Sayfa ÇEVRE 16 Şubat 2015

Ataşehir Belediyesi’nin çevre duyarlılığı filmlerde

Ataşehir Belediyesi “3. Ataşehir Ulusal Çevre Konulu Kısa Film Yarışması” için başvurular başladı.

Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin hızla yaşandığı günümüzde; çevre bilincini arttırarak, ilerleyen yıllarda daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevreye kavuşma hedefiyle hareket eden Ataşehir Belediyesi, “Ataşehir Ulusal Kısa Film Yarışması” ile Ataşehirlilerin yaşadıkları çevreye daha duyarlı olmalarına katkıda bulunacak.

Geri Dönüşmez Filmler ismiyle anılan ve çevre konulu kısa filmlerin yarışacağı yarışmaya 04 Mayıs 2015 tarihine kadar başvurular yapıla bilinecek.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve artık geleneksel hale gelen yarışma kapsamında bu yıl toplam 35.000 TL ödül dağıtılacak.

Bu yıl 3.’sünü düzenlenen Çevre Konulu Ulusal Kısa Film Yarışması’nda Profesyonel kategoride; En İyi 1. Filme 10.000 TL, En İyi 2. Filme 7.000 TL, En İyi 3. Filme 5.000 TL ve Jüri Özel Ödülü olarak 2.000 TL para ödülü verilecek.

Amatör Kategoride ise;  En İyi 1. Filme 5.000 TL, En İyi 2. Filme 3.000 TL, En İyi 3. Filme 2.000 TL ve Jüri Özel Ödülü olarak 1.000 TL para ödülü verilecek.

30 dakikadan daha kısa süreli filmlerin yarışacağı yarışmaya, bir yarışmacı en fazla 2 film ile katılabiliyor.

Türkiye Sineması’na yeni yeteneklerin kazandırılmasına katkı sağlamak ve çevreye olan duyarlılığı sinema alanında da göstererek, çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlayan çalışmalar yapmak amacıyla düzenlenen yarışmada

küresel iklim değişikliğinin hızla yaşandığı günümüzde çevre sorunlarının gerek ulusal gerekse evrensel boyuttaki etkilerine dikkat çekmek, toplumda bu sorunlara kalıcı ve uzun vadeli çözümlerin bulunmasının gerekliliği konusunda farkındalık oluşturmak isteniyor.

Yarışmaya katılacak eserlerle; küresel iklim değişikliğine, nesli tükenmekte olan canlılara, geri dönüşümün önemine, hızla yok olan ormanlara, termik ve hidroelektrik santrallerin doğal yaşama etkilerine ve dünyamızı tehdit eden diğer çevre sorunlarına dikkat çekilirken, yarışma sırasında yapılacak etkinliklerle, yarışmada finale kalan yönetmenler de sinemaseverlerle buluşacak. Ayrıca yarışma organizasyon süresince kamuya açık sinema atölyeleri düzenleyerek bu alana ilgi duyan kişilere destek ve yardımcı olunacak.

ÖDÜLLER

Profesyonel Kategori

Birincilik Ödülü : 10.000 TL

İkincilik Ödülü : 7.000 TL

Üçüncülük Ödülü : 5.000 TL

Jüri Özel Ödülü : 2.000 TL

Amatör Kategori

Birincilik Ödülü : 5.000 TL

İkincilik Ödülü : 3.000 TL

Üçüncülük Ödülü : 2.000 TL

Jüri Özel Ödülü : 1.000 TL

Yarışma hakkında daha fazla bilgi almak ve Başvuru Formuna ulaşmak için  www.atasehirkisafilm.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

  

Etiketler:
selyus