Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Şubat 2015

Beykozlu AK Kadınlar, yoğun kara rağmen Özgecan dedi

Yoğun kar yağışına rağmen AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları, başkan Gaye Zayıf’ın öncülüğünde “ÖZGECAN’A YAPILAN BİZE YAPILMIŞTIR!” sloganıyla AK Nokta açarak, vatandaşların taziye defterine görüşlerini yazmalarına olanak sağladı.

AK Parti İstanbul Kadın Kolları, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesini kınamak için “ÖZGECAN’A YAPILAN BİZE YAPILMIŞTIR!”  sloganıyla başlattığı program bugünde devam etti. Bu büyük acıyı paylaşmak için yoğun kar yağışına rağmen AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları, başkan Gaye Zayıf’ın öncülüğünde AK Nokta açarak, vatandaşların taziye defterine görüşlerini yazmalarına olanak sağladı. Beykoz İlçe Kadın Kolları, çalışkan ve başarılı başkan Gaye Zayıf’ın öncülüğünde yürütülen çalışma yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarına rağmen devam etti. Beykozlu duyarlı vatandaşların üzgün olduklarını belirterek taziye defterine duygularını ifade ettiler.

BU VAHŞET YALNIZCA KADINLARIMIZ İÇİN DEĞİL TÜM İNSANLIK İÇİN KARA BİR LEKEDİR

Konuyla ilgi bir açıklama yapan AK Parti Beykoz Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, “Bugün Herkesin vicdanını derinden yaralayan, henüz 20 yaşında gencecik idealleri olan ÖZGECAN’ın vahşice katledilmesini kınamak ve paylaşmak için biraraya geldik. Etinden et kopan, canından can giden yavrusunu meleğim diye seven Songül Annemizin acısını yürekten hissediyor ve paylaşıyoruz. Özgecan, ülkemizde kadına yönelik şiddetin maalesef en son ve en acımasız örneği olmuştur. Bu vahşet yalnızca kadınlarımız için değil tüm insanlık için kara bir lekedir. Bu öylesine bir vahşet ki, yaşadığımız travma öyle büyük ki bu konuda hiçbir ceza böyle bir suçun karşılığı değil, o açıdan bu infiali hepimiz paylaşıyoruz.” dedi.

O GÜN SADECE ÖZGECAN DEĞİL İNSANLIK VİCDANI KATLEDİLMİŞTİR

Bunun cezası hapisle geçiştirilecek bir ceza değil, bunun enine boyuna, hırsla değil, sakin bir şekilde düşünülerek, tartışılarak, belirli konularla sınırlı olmak üzere tekrar idam cezasının toplumun gündemine getirilmesinde fayda olduğunu düşündüklerini belirten Başkan Zayıf, “Böyle bir vahşetin, insanlık ayıbının ardından siyasi rant düşünmek ahlaksızlıktır. Özgecan’ın acılı ailesine saygısızlıktır. İdam cezası nasıl kalktı, hepimiz biliyoruz. 1999’da bebek katilinin yurda getirilmesiyle başlayan bir süreç ve Avrupa Birliği’nin o dönemde, bir anlamda dayatmasıyla koalisyon hükümeti tarafından getirilen bir düzenlemeydi. Bu konu yeniden her yönüyle tartışılmalı, adalet vicdanlarda da yerini bulmalıdır. O gün sadece Özgecan değil insanlık vicdanı katledilmiştir. Biz inanıyoruz ki Türk Yargısının vereceği ceza en şiddetli ve en ağır ceza olacaktır. Tüm Türkiye’nin ağlamasına, yanmasına sebep olan bu vahşet için, biz hafta boyunca Beykozlu kadınlar, anneler olarak her gün farklı bir meydanda toplanarak “ÖZGECAN’A YAPILAN BİZE YAPILMIŞTIR” diye kınamaya devam edeceğiz. Birkez daha acılı ailemize başsağlığı diliyor, onurlu ve vakurlu duruşları saygılarımı sunuyorum….” şeklinde konuştu.

 

 

Etiketler:
selyus