Ana Sayfa ÇEVRE 14 Kasım 2017

Başkan Hilmi Türkmen, TRT’ye Üsküdar Meydanı’ndaki çalışmaları anlattı

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 2018’de bitecek olan Üsküdar Meydan Projesini ve altyapı çalışmalarını TRT ekranlarına anlattı.
Üsküdar’ın yağmur sularından olumsuz etkilenmemesi için altyapı çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Başkan Hilmi Türkmen, “Üsküdar’da Çavuşdere ve Bülbülderesi olmak üzere iki tane ana dere bulunmakta. Birçok cadde bu iki dereye bağlı ve bu caddeler Üsküdar Meydanı’nda buluşuyor. Yağışın çok olmasıyla birlikte yağan yağmur suları Üsküdar Meydanı’nda deniz ile birleşiyor ve hiç kimsenin arzu etmediği bir görüntü ortaya çıkıyor. Biz de bu görüntüyü ortadan kaldırmak için şu anda hem Çavuşdere’de, hem Bülbülderesi’nin meydana ulaştığı noktalarda şaftlar açarak yer altından tünellerle yağmur sularını denize ulaştıracağız. Ahmediye Meydanı’na açacağımız bir şaft ile Çavuşdere, Halk Caddesi ve Yeni Toptaşı Caddesi’nde biriken yağmur sularını toplayarak Salacak’ta denize ulaşmasını sağlayacağız. Bülbülderesi’nden gelen yağmur sularını da yine açacağımız bir şaft ile yeraltından denize ulaştıracağız. Bu çalışmalarla birlikte denizin kara ile birleştiği görüntüler yaz itibarıyla sona erecek. Şu anda bu çalışmaların ihale ve hazırlık aşamasında sona geldik. Yeraltında çalışmalar başladığında, yerin üstünde vatandaşlarımızı olumsuz etkileyecek herhangi bir durum meydana gelmeyecek,” dedi.

“TOPLAMDA 12.800 METREKARE BİR ALAN KAZANMIŞ OLACAĞIZ”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Mayıs ayında altyapı çalışmasının son bulacağını söyleyerek, “Tüm bunların yanında Üsküdar Meydan Projesi de devam ediyor. Meydandan denize doğru kazıklı teras sistemi adı verilen bir çalışmayla bu alanı genişletiyoruz. Toplamda 12.800 metrekare bir alan kazanmış olacağız. Kazıklar çakıldıktan sonra üzerine tablalar konulacak, tablaları koyduğumuzda alt tarafta deniz doğal sınırını, kıyıya kadar uzantısını devam ettirecek. Tüm bu çalışmalar bittiğinde hem meydan büyümüş olacak hem de Harem’den Üsküdar’a, Üsküdar’dan Beylerbeyi’ne kadar olan sahil düzenleme projesi kesintisiz yaya yolu, bisiklet yolu ve araç yolunu tamamlamış olacağız,” şeklinde konuştu.

“ÇATLAKLARIN OLUŞTUĞU YÖNÜNDE ÇIKAN HABERLERİN İSE DOĞRULUĞU BULUNMAMAKTA”

Şemsi Ahmet Paşa Camii’nin temelinde çatlaklar meydana geldiği iddialarına cevap veren Başkan Türkmen, “Üsküdar’a Harem yönünden gelen yaya yürüyüş yolu Şemsi Ahmet Paşa Camii önüne geldiği zaman daralıyor. Vatandaşların Üsküdar Meydanı’na Harem’den gelmelerini kolaylaştırmak adına bir kazıklı teras sistemi ile yolu genişletme çalışması yapılıyordu fakat medyada çıkan ‘Caminin önü kapatılıyor’ haberleri üzerine kazık çakma projesinden vazgeçip dubalar ile yolu genişletmeyi düşünüyoruz. Çatlakların oluştuğu yönünde çıkan haberlerin ise doğruluğu bulunmamakta. Çatlaklar caminin dış ihata duvarında oluştu. Caminin ana gövdesinde herhangi bir hasar yok,” ifadelerini kullandı.

 

selyus