Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Kasım 2017

İBB CHP Meclis Üyeleri, ‘Milli Şef’lerini aratmadı (!)

İBB CHP Meclis Üyeleri’nin camiye karşı olması aklımıza Milli Şef’leri İnönü’yü getirdi. Camilerin satıldığı, ahıra çevrildiği ve kapatıldığı bir zihniyetin devamı olan partinin 2017 versiyonu bugünkü nesilleri de aynı çizgide siyaset yaparak cami yapılmasına karşı çıkıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 2. Oturumunda CHP’li Meclis Üyeleri yine şaşırtma! İstanbul’da ismi geçen ilçelerde cami alanı yapılması ile ilgili imar planı değişikliğinde CHP’li meclis üyelerinin red oylarına rağmen AK Parti’li meclis üyelerinin oyları ile geçti.

Türkiye’nin yüzde 99’unun Müslüman olduğu bir gerçeğin yanı sıra İBB CHP Meclis Üyeleri’nin camiye karşı olması aklımıza Milli Şefleri İnönü’yü getirdi. Camilerin satıldığı, ahıra çevrildiği ve kapatıldığı bir zihniyetin devamı olan partinin 2017 versiyonu bugünkü nesilleri de aynı çizgide siyaset yaparak cami yapılmasına karşı çıkıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP’li Üyeleri, 5 ilçede ibadethane yapılması için komisyondan gelen teklifleri hiçbir gerekçe göstermeden reddetti.

“CHP’Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ’NİN BU TAVIRLARINI KINIYORUM”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyeleri’nin bu red kararına bir anlam veremediğini dile getiren İBB Meclis Üyesi ve Kadıköy Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, “Kararlara red oyu kullanan CHP Meclis Üyelerini anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu ikircikli tavır ve camiye karşı olan bakış açısı orta çağ Avrupa’sında kaldı. Bölge halkının talepleri ve cami ihtiyaçları çerçevesinde yapılan imar planları millete rağmen olumsuz siyaset üretmeye çalışan CHP Meclis Üyelerinin red oylarına karşın kabul edildi. Şahsen CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin bu tavırlarını kınıyorum.” dedi.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNİN RED OYU VERDİĞİ YERLER

Eyüpsultan İlçesi: Yurt, Kur’an Kursu

Şişli İlçesi: Cami

Bağcılar İlçesi: Cami

Güngören İlçesi: Cami

Tuzla İlçesi: Cami

selyus