Ana Sayfa ÇEVRE 14 Ekim 2019

Başkan Türkmen, İmrahor ve Kuzguncuk Bostanları ekimi için kuraları çekti

Üsküdar Belediyesi’nin Üsküdar’a kazandırmış olduğu İmrahor ve Kuzguncuk Bostanlarında parsel kullanımı için kura çekilişleri gerçekleşti. Mahalle sakinlerinin katılımı ile gerçekleşen kura çekilişinde 1 yıl boyunca vatandaşlar kendilerine ait parselde istedikleri bitkiyi yetiştirebilecekler. Hobi bahçesi amacını taşıyan uygulama vatandaşlara organik meyve, sebze ve yüzlerce çeşit bitkiyi ekip biçme imkanı sunuyor.

Aziz Mahmud Hüdayi Mahallesi’nde bulunan İmrahor Bostanı’nda konuşan Başkan Hilmi Türkmen; “Sevgili komşularımız hepinize hayırlı sabahlar hayırlı pazarlar diliyorum.  Şimdi burada kurada çıkan komşularımız diledikleri gibi ekip biçecekler” dedi.

Konuşmasını ardından Başkan Türkmen kura çekilişini başlattı. Başkan Hilmi Türkmen, çekilişten sonra kazanan vatandaşları tebrik etti ve talihlilerle toplu fotoğraf çektirdi.

İkinci çekilişin gerçekleştiği Kuzguncuk Bostanı’nda konuşan Başkan Hilmi Türkmen, “Değerli hemşehrilerim, çok kıymetli hanımefendiler, beyefendiler ve sevgili çocuklar hepinize güzel bir Pazar günü ve haftasonu diliyorum. Biz biraz önce Üsküdarımız’ın bir başka güzel bahçesi, güzel bir bostanı olan İmrahor Bostanı’nda yine sizler gibi komşularımızla, mahalle sakinlerimiz ile birlikte bir kura çekimi gerçekleştirdik. Oradan buraya geldik. Üsküdarımız’da ki iki bostanımızdan birisi burada Kuzguncuk’ta diğeri de Aziz Mahmud Hüdayi Mahallesi’nde İmrahor Bostanı. Buralar bir hobi bahçesi aynı zamanda bostanı böyle güzel, küçük küçük parseller haline getirerek siz değerli hemşehrilerimizin yıl boyunca sebze, meyve ekip biçmesi için hem de sosyal bir faaliyet olması aynı zamanda komşularınızla dostlarınızla birlikte güzel bir aktivite yapmanıza vesile olsun diyelim” şeklinde konuştu.

İlginizi çekebilir

Taksim camiinden günbatımı

Taksim camiinden günbatımı

selyus