Ana Sayfa ÇEVRE 8 Eylül 2018

Başkan Türkmen, Valide-i Atiklilerle Fıstıklıbayır Parkı’nda buluştu

Üsküdar Valide-i Atik Mahallesi Fıstıklıbayır Parkı’nda akşam çayı buluşması coşkulu geçti. Çay ve simit ikramıyla başlayan buluşmaya Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra 26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım da katıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı konuşmada “Çok güzel bir tablo, parkı tıklım tıklım doldurmuşsunuz. Hoşgeldiniz. Ayağınıza sağlık. Üsküdar son yıllarda bir eğitim üssü haline geldi. 8 ayrı üniversiteye ev sahipliği yapıyoruz. Her yaştan 100 bine yakın öğrencimiz var. Göreve geldiğimizde yüzde 46 olan ikili öğrenim bugün yüzde 6’ya düştü” dedi.

Yeni projelere de değinen Başkan Hilmi Türkmen “Bilim Üsküdar, Engelsiz Yaşam Merkezi, Nevmekan Sahil, Nakkaştepe Mesire Alanı, Sahil Düzenlemesi gibi büyük projelerimizi Ekim ayı başında Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açıyoruz, hepinizi açılışa bekliyoruz”

Mahalle sakinlerini Valide Sultan Gemisi ile boğaz turuna da davet eden Başkan Hilmi Türkmen daha sonra yüz boyama etkinliğine katılan çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi. Patlamış mısır, pamuk şeker eşliğinde palyaçolarla eğlenen çocuklar satranç, mangala gibi zeka oyunları oynama fırsatı da buldu. Başkan Hilmi Türkmen’in vatandaşlarla çay eşliğinde sohbetiyle buluşma sona erdi.

selyus