Ana Sayfa ÇEVRE 1 Ekim 2014

Belediyeler Kurban Bayramı’na hazır

Anadolu Yakas’ndaki belediyeler Kurban Bayramı’nda kurbanların daha hijyenik ve daha sağlıklı ortamda kesilmesi için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Belediyeler Kurban Bayramı’na hazır

Anadolu Yakas’ndaki belediyeler Kurban Bayramı’nda kurbanların daha hijyenik ve daha sağlıklı ortamda kesilmesi için tüm hazırlıklarını tamamladı.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Üsküdarlıların Kurban Bayramını daha güvenli ve huzurlu bir şekilde geçirmesi için bütün önlemler alındı. İlçedeki bütün yetkili kurumlar belediye ile koordineli olarak çalışacak. Kurban Bayramı süresince ilçede yaklaşık 250 kişilik ekip görev yapacak. Kurbanlıkların ultrason cihazıyla gebe olup olmadıkları ve İslami kurallara uygunluğu tamamlandı.

Üsküdar ilçe sınırları içerisinde, Beylerbeyi, Küplüce, Bosna Bulvarı, Küçüksu ve Çengelköy’de oluşturulan kurbanlık satış noktalarının parsellere ayrılması ve elektrik, su tesisatlarının çekilme işlemleri tamamladı. Toplamda yaklaşık 60 dönüm yer ayrılan kurbanlık pazarlarına bayrama 15 gün kala kurbanlıklar satışa sunuldu.

250 kişilik kurban ekibi oluşturuldu

Üsküdar Kaymakamlığı, Müftülük, Gıdı Tarım ve Hayvancılık, İlçe Toplum Sağlığı, İlçe Sağlık, Emniyet Müdürlüğü ve Belediye ekiplerinden oluşan toplamda 250 kişilik Kurban Bayramı Ekibi oluşturuldu. Birimlerin birbiriyle koordineleri bir şekilde mahallelerde ve kurban kesim noktalarında çalışması için görevlendirmeler yapıldı.

İslami kurallara uygunluğu denetlendi

Kurbanlıkların ilçe sınırlarına girişi ve kontrolleri sıkı şekilde denetleniyor. Kaydı olmayan veya hastalık tespit edilen kurbanlıklar ilçeye alınmadı ve geri gönderildi. Ayrıca, kurbanlıklar tek tek incelendi ve İslami kurallara uygun olup olmadıkları tespit edilerek satışına izin verildi. Kurban satışı süresince kesim yerlerinde hastalık riskine karşı temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları aralıksız devam edecek.
Ultrasonla gebelik testi yapıldı
Üsküdar Belediyesi bünyesinde görev yapan uzman veterinerler, kurban satış noktalarındaki kurbanlıkları tek tek kontrolden geçirdi. Ultrasonla gebe olup olmadığı kontrol edildi. Gebe olan hayvanların satışı durdurularak, geri gönderildi.

Belediye’nin 40 kişilik kurban timi hazır

66 kişilik ekibin haricinde Üsküdar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü anında müdahale edebilmek için ayrıca 40 kişilik özel ekip oluşturdu. Ekip, kurban kaçması ve kaçak kesim gibi olaylara anında müdahale etmek için 3 gün boyunca hazır bekleyecek.

Kaçak kesim yapanlar yandı

İlçe Kurban Komisyonunca belirlenen satış yeri ve kesim yerleri dışında (Umuma açık yerlerde, cadde, sokak, park, meydan, okul, cami bahçesi ve otoban kenarlarında vb. yerler) oluşabilecek faaliyetlere izin verilmeyecek. Kurallara uymayanlar para cezasına çarptırılacak ve haklarında yasal süreç başlatılacak.

Alo kurban hattı

Kurban Bayramı süresince vatandaşlar şikâyet ve taleplerini 0216 531 32 00 veya 444 0 875 numaralı telefona iletebilecek. Gelen istek ve şikâyetler, alandaki ilgili ekibe iletilecek ve acil şekilde ilgili bölgeye gitmesi sağlanacak.

ÜMRANİYE’DE KURBAN HAZIRLIKLARI TAMAM

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi amacıyla çeşitli tedbirler alan Ümraniye Belediyesi, belirlenen kurban satış ve kesim alanlarında gerekli önlemleri aldı.
Ümraniye Belediyesi, bu yıl da yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi amacıyla tüm tedbirleri aldı. Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 4-7 Ekim tarihleri arasında idrak edilecek olan Kurban Bayramında, Ümraniyelilerin hijyenik bir ortamda Kurban ibadetlerini yerine getirebilmeleri için gerekli önlemleri aldı.

Trafik ve kesim yerleri için ek tedbirler alındı

Kurban satış yerlerinde vatandaşların ve satış yapan kişilerin sosyal ihtiyaçlarını dikkate alan Ümraniye Belediyesi, kurban satış ve kesim yerlerinde, güvenliğin üst düzeyde sağlanması amacıyla Zabıta ekiplerini görevlendirdi. Ümraniye Zabıta ekipleri, özellikle arefe ve Bayram günlerinde çeşitli cadde ve sokaklarda trafik akışını sağlamak için de hazırlıklarını tamamladı.

Belirlenen kurban satış ve kesim noktalarında yer alan Sosyal Tesisler ise içerlerinde yer alan Mescit, Yemek Salonu, Kafeterya, Banyolar ve Tuvaletler ile vatandaşlara hizmet verecek. Ayrıca Ümraniye Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ile koordineli olarak gerçekleştirdiği, veterinerler tarafından satışa sunulan kurbanlıkların kontrolü, sağlıklı hayvan satışının gerçekleşmesini sağlayacak. Özellikle bu yıl Kurbanlıklarda görülen, “Çiçek” adı verilen hastalığın yayılmasını engelleyerek satış yapan kişiler üzerinde yasal işlem başlatılacak.

2014 Yılı Kurban Satış Ve Kesim Yerlerine Ait Tespit Bilgi Formu
S. No İlçesi Kurban Yerinin Durumu Açık Adres

1 Ümraniye Satış -Kesim Hekimbaşı Mahallesi Küçüksu Caddesi Hekimbaşı Spor Tesisleri Yanı
2 Ümraniye Satış Necip Fazıl Mahallesi Gaffar Okan Caddesi No:2
3 Ümraniye Satış -Kesim Madenler Mahallesi İdealistkent Caddesi Ulueren Sokak Kesişimi

ATAŞEHİR’DE KURBAN KESİM YERLERİ DENETLENİYOR

Kurban Bayramı süresince Ataşehir’deki satış ve kesim yerlerinde satışa sunulan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimler tarafından sağlık kontrolleri yapılıyor, kesime hazırlanan alanlarda hijyen şartlarının sağlanması içinde gerekli denetimler aralıksız sürdürülüyor.
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilçede tüm önlemlerin aldığını, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.

Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilaçlama ekiplerince salgın ve bulaşıcı hastalıklardan korunma amacıyla satış ve kesim yerleri düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Küpe numaraları, hayvan sağlık raporları ve nakil belgeleri olmayan kurbanlık hayvanların satışlarına izin verilmiyor.
Kurban satış ve kesim alanları içinde atık biriktirilen tüm üreme alanlarında ve ilçedeki çöp konteynerlerinde günlük karasinek ergin ve larva ilaçlaması yapılırken, kurban bayramı döneminde vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla Kurban bilgi kitapçıkları da dağıtılacak.
Ataşehir Belediyesi Veteriner hekimleri tarafından kurban bayramı öncesi hastalık taşımasından şüphe edilen hayvanların muayeneleri de yapılıyor.

Hastalık şüphesi taşıyan hayvanların muayenesi ve kesim sonrası et kontrollerinin yapılması için bayram süresince Ataşehir Belediyesi’nin 0216 570 50 00 numaralı telefon hattından Çağrı Merkezine başvuru yapılabilir.

ATAŞEHİR’DEKİ KURBAN KESİM ALANLARI

YEDPA Kurban Satış Yeri:
Mimar Sinan Mah. Üsküdar Cad. No:1 (YEDPA Ticaret Merk.) Haş Cad. 86/87 2/1032 Parsel
Metro Gros Market Kurban Satış Yeri:
Yenisahra Mah. Zaloğlu Sok.(Metro Gros Market Yanı) 195/2665 Parsel
Ferhatpaşa (1) Kurban Satış Yeri:
Ferhatpaşa Mah. Gazipaşa Cad. 6546 Nolu Parsel
Ferhatpaşa (2) Kurban Satış Yeri:
Ferhatpaşa Mah. 67.Cad. 3 Pafta/1709 Parsel
Ferhatpaşa (3) Kurban Satış Yeri:
Ferhatpaşa Mah. Sarı Gaziyolu 3/1703/1705 Parsel
İçerenköy Kurban Satış Yeri:
İçerenköy Mah. Çayır Cad. No:1/133 (Hal Binası Yanı-Carrefour)
Esatpaşa Kurban Satış Yeri:
Esatpaşa Mah. Mütefferrika Sok.220/90/37 Parsel
İBB Kurban Satış Yeri:
Ferhatpaşa Mah.(İBB Satış Yeri) 6547/6548 Parsel
Ferhatpaşa (4) Kurban Satış Yeri:
Ferhatpaşa Mah. 10 Pafta 6255 Parsel
Ferhatpaşa (5) Kurban Satış Yeri:
Ferhatpaşa Mah. Kömürcüyolu Mevkii 2 Pafta 6544 Parsel Ve 6543 Parsel
Ferhatpaşa (6) Kurban Satış Yeri:
Ferhatpaşa Mah. Kömürcüyolu Mevkii 2/1685 Parsel
Yenişehir Kurban Satış Yeri:
Yenişehir Mah. Şerifali Sok. 25/02/12749 Parsel

Etiketler:
selyus