Ana Sayfa SPOR 1 Ekim 2014

Üsküdar’ın altın sporcusu

Başkan Hilmi Türkmen, Avrupa Taekwondo Şampiyonu olan Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Berkcan Süngü’yü 1 kese altınla ödüllendirdi.

Üsküdar’ın altın sporcusu

Başkan Hilmi Türkmen, Avrupa Taekwondo Şampiyonu olan Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Berkcan Süngü’yü 1 kese altınla ödüllendirdi.

Avusturya’nın Innsbruck kentinde gerçekleşen 21 Yaş Altı Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda ülkemizi başarıyla temsil ederek şampiyon olan Berkcan Süngü, hocası Murat Işık ile birlikte Başkan Hilmi Türkmen’i makamında ziyaret etti.

Kupasını Türkmen’e teslim eden Berkcan Süngü, 5 yaşından itibaren spor yaptığını belirterek, “Elde ettiğim bu başarıların arkasında Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de büyük desteği var. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hedefim, 2016 ve 2020 olimpiyatlarında ülkemize ödülleri kazandırmak” dedi.

Spor kulübümüzle iftihar ediyoruz

Berkcan Süngü’nün başarılarıyla sadece Üsküdar olarak değil ülke olarak gurur duyduklarını belirten Başkan Hilmi Türkmen, belediye olarak sporu tabana yayma noktasında kendi paylarına düşeni en iyi ve hızlı şekilde yerine getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Başkan Türkmen, “ Sporla ilgili çalışmalarımızı daha geniş yelpazeye yaymak ve sistematik bir şekilde ilerletmek adına spor müdürlüğü kurduk. Üsküdar Belediyesi olarak spor kulübümüzle iftihar ediyoruz. Sadece ulusal anlamda değil uluslararası arenada da ülkemizi temsil ediyoruz. 2012’de Londra Olimpiyatları’nda şampiyon Üsküdar Belediyemizin atleti, işte Avrupa şampiyonumuz Berkcan. Bu sadece Üsküdar olarak değil ülke olarak gururumuz.”

Gençleri iyilerle iyiliklerle buluşturuyoruz

Geçtiğimiz hafta Ankara’daki “Gençler Spor Eğitimi ve Yerel Yönetimler” konulu çalıştaya İstanbul’dan Üsküdar Belediyesi olarak katıldıklarını ve bunun bir tesadüf olmadığını belirten Başkan Türkmen, “Sporla ilgili projelerimizi daha iyi noktalara getireceğiz. Bizim Üsküdar Belediyesi olarak Beykoz’da Kaymakdonduran isminde bir mesire alanımız var. 500 dönüm, bu arazi sosyal alanlarıyla, kafeteryalarıyla, yürüyüş parkuruyla, mesire alanıyla vatandaşlarımıza hizmet vermeye hazır nezih bir ortam.
Büyük şehirlerin en büyük sıkıntılarından biri de gençlerin oynayacak, koşacak, atlayacak alanlarının olmamasıdır. Biz bu mesire yerimizi gençlerimiz için kullanacağız. Üsküdar’da 100 bin ilkokul, ortaokul, lise öğrencisi, 35 bin de üniversite öğrencisi var. Bu çok büyük bir potansiyel. Bizler Üsküdar Belediyesi olarak gençlerimiz için Kaymakdonduran’da kamplar düzenleyeceğiz.’dedi.

Etiketler:
selyus