Ana Sayfa ÇEVRE 18 Temmuz 2017

Beykoz Belediyesi, yoğun yağmura karşı önlemlerini aldı

Tüm İstanbul’u etkisi altına alan sağanak yağışlar Beykoz’da da etkili oldu. Afet boyutuna ulaşan yağışlarda ilçede metrekareye 85 kilogram yağış düştü. Beykoz Belediyesi ekipleri ise her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için sahada yoğun çaba harcadı.

Beykoz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü teknik ekipleri, sabaha karşı başlayan ve şiddetini arttırarak Beykoz’u etkisi altına alan sağanak yağmura karşı sahadaydı. İlçe genelinde kapalı yol bulunmazken, yağmur suyunun zarar verdiği yollara anında müdahale edildi.

İlçede 50 evde meydana gelen su baskınlarının yol açtığı olumsuzlukları gidermek için vatandaşlardan gelen ihbarlara karşı ekipler sahada Belediye, İSKİ ve İtfaiye birlikte çalışıyor.

Özellikle Rüzgarlıbahçe ve Ortaçeşme’de aşırı sağanak nedeniyle yağmurun yollara sürüklediği taş, odun ve molozlar süpürge araçlarıyla temizlendi.

Küçüksu Caddesi, Göztepe Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki evler, Akbaba Şifasuyu Zerzevat Mahalleri’ndeki baskın ihbarlarına koordineli olarak ekiplerle birlikte cevap verildi.

Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise Tokatköy, Akbaba ve Çubuklu’da kaldırımlara devrilen ağaçları kaldırarak yolları açtı.

“EKİPLERİMİZ SABAHA KADAR GÖREVLERİ BAŞINDA OLACAK”

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, konuyla ilgili olarak, “Meteoroloji’den aldığımız bilgiye göre, il genelinde fırtına ile birlikte kuvvetli sağanak yağış devam edeceğinden özellikle dere kenarı ve bodrum katta yaşayan hemşehrilerimin su baskınlarına karşı tedbirli olmalarını ayrıca ağaç devrilmesi ve çatı uçmalarına karşı dikkatli olunmasını rica ederim. Her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için teknik ekiplerimiz sabaha kadar görevleri başında olacaklar” dedi.

selyus