Ana Sayfa ÇEVRE 4 Mayıs 2019

Binlerce Üsküdarlıya mor salkım dağıtıldı

Üsküdar Belediyesi’nin her sene düzenlediği, gelenekselleşmiş Mor Salkım Dikimi ve Dağıtımı’nın 13’üncüsü Mihrimah Sultan Camii önünde gerçekleşti. Yağmura rağmen binlerce Üsküdarlının uzun kuyruklar oluşturduğu mor salkım dağıtımında vatandaşlar Başkan Türkmen’e yoğun ilgi gösterdi.

Mor Salkım Dağıtımı etkinliğine, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu güzel Mor Salkım Dikimi ve Dağıtımı törenimiz hayırlı uğurlu olsun. Her birinize çok teşekkürlerimi iletiyorum. Üsküdarımız İstanbul’un adeta bahçesi. Her fırsatta ifade ediyoruz Üsküdar bir tarih, kültür şehri ama bugün söylüyoruz ki Üsküdar, boğazın incisi ve denizle yeşilin buluştuğu güzel bir şehir. Üsküdar’a ne yapsak yakışıyor. Bugün Mor Salkım Dağıtımı’nın 13’üncüsünü düzenliyoruz, bu bir gelenek oldu. İnşallah nicelerini düzenleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Etkinlik, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in Mihrimah Sultan Camii bahçesinde dikim yapmasının ardından vatandaşlara fidan dağıtımıyla sona erdi.

selyus